Kopiosuojaus voi kaataa SonyBMG:n

Viihdeuutiset · Stara.fi

Levy-yhtiö SonyBMG on joutunut Yhdysvalloissa tukalaan tilanteeseen käyttämiensä kopiosuojausten takia. Levyjätti on haastettu nimittäin Yhdysvalloissa oikeuteen XPC- ja MediaMax-kopiosuojauksista.

Texasin osavaltio on nostanut syytteen ensin mainitun suojauksen takia, joka rikkoo mahdollisesti vakoiluohjelmia koskevaa lakia.

– Kuluttajat luulivat ostavansa musiikkia. Sen sijaan he saivatkin vakoiluohjelman, joka voi vahingoittaa tietokonetta, tehdä sen haavoittuvaksi viruksille ja altistaa kuluttajan mahdolliselle identiteettivarkaudelle, Texasin osavaltion pääsyyttäjä Greg Abbott kertoi Tietokone-lehden mukaan.

Lehden mukaan osavaltio vaatii 100.000 dollaria korvauksia jokaisesta lain rikkomisesta. XPC-suojattuja levyjä on myyty yhteensä noin kaksi miljoonaa, joten pelkästään Texasissa korvaussumma voi nousta miljardeihin dollareihin. Tällainen korvaussumma voi olla kohtalokas mille tahansa yhtiölle.