Domino

Elokuvat · Stara.fi

Naispuolinen palkkionmetsästäjä lienee aikamoinen harvinaisuus. Sellainen on kuitenkin ollut olemassa – ja vieläpä erittäin vauhdikas nainen. Domino-elokuva kertoo Domino Harvey (Keira Knightley) -nimisestä todellisuuden henkilöstä tarinan, jota on kuitenkin väritetty rankalla kädellä.

Tosielämässä Domino Harvey oli lontoolaistyttö, josta tuli Los Angelesissa palkkionmetsästäjä. Palkkionmetsästäjäksi hän ryhtyi nähdessään ilmoituksen 300 dollaria maksavasta pikakurssista. Kurssin jälkeen hän alkoi metsästää pikkurikollisia. Lopulta Domino jäi huumekoukkuun ja kuoli värikkäisen vaiheiden kautta viime kesänä, 27. kesäkuuta 2005.

Domino on elokuvana täynnä värikästä vauhtia ilman minkäänlaisia suvaintovaiheita. Maineikas action-ohjaaja Tony Scott on tavoitellut huumehuuruisia tunnelmia, ja lopputuloksena on leikkaajan painajainen. Kuva ei ole paikallaan sekuntia pidempään ja leikkaukset ovat nopeita ja kameran liikkeet räväköitä. Katsoja lähes hengästyy tässä kuvien ja värien vauhdikkaassa ristitulessa.

Elokuvan Domino Harvey on vauhdikas, mutta elokuva ei kuitenkaan perustu täysin tosielämän tapahtumiin.

– Tony kasvatteli innostustani elokuvasuunnitelmillaan jo pari vuotta ennen kuvausten alkua. Hän muokkasi käsikirjoituksesta juuri minulle sopivan kokonaisuuden, kuvankaunis Keira Knightley kertoi Stara.fi:n haastattelussa.

– Sain Dominoa näytellessäni mahdollisuuden tulkita täysin aikaisemmista rooleistani poikkeavan osan. Haluaisin esittää mahdollisimman yllättäviä rooleja, Knightley mietiskelee.

Lue Keira Knightleyn Domino-haastattelu tästä!

Genre: Toiminta (K15)Ohjaaja: Tony ScottPääosissa: Keira Knightley, Mickey Rourke, Edgar Ramirez, Mena Suvari, Lucy Liu, Jacqueline Bisset, Ian Ziering, Brian Austin GreenKesto: 2h 10minEnsi-ilta: 25.11.2005

Pisteet 3/5