Yölento

Elokuvat · Stara.fi

Lisa Reisert (Rachel McAdams) on matkalla yölennolla Miamiin. Hän inhoaa lentämistä, mutta hänen lentokentällä tapaamansa Jackson (Cillian Murphy) tuntuu mukavalta matkaseuralta. Pian Lisa saa kuitenkin huomata, että Adamsilla on salamurha mielessään, ja ainoa keino on auttaa häntä.

Syksyn toinen lentokonejännäri on psykologinen trilleri, eli elokuva tarjoaa paljon muutakin kuin pelkkää ilmailuactionia. Wes Craven on saanut loihdittua valkokankaalle hyvää jännitystä, joskin tarinaa pedataan hieman turhan pitkään. Elokuva pääsee vauhtiin vasta tunnin jälkeen, mutta loppua kohti tunnelma tiivistyy hyvin.

Elokuva alkaa luonnollisesti maasta ja sinne se myös loppuu, mutta lentokone-osiosta tulee mieleen taannoinen Phone Booth -leffa, sillä Yölento tarjoilee monipuolista actionia pienessä tilassa.

Pääosassa nähtävä Rachel McAdams on mainio uusi kyky, josta kuullaan vielä paljon. Myös Cillian Murphy toimii psykoottisessa roolissaan hyvin.

Ulkojuonellisia asioita olisi voinut toteuttaa hieman tarkemmin. Esimerkiksi lentokoneen käyttäytymistä turbulenssissa, tutummin ilmakuopissa, on dramatisoitu häiritsevän yliampuvasti. Juonen puolella intensiteetti säilyy hyvin loppuratkaisuun saakka. Kokemuksena elokuva on hyvää keskitasoa.

Genre: Trilleri (K15)Ohjaaja: Wes CravenPääosissa: Rachel McAdams, Cillian Murphy, Brian CoxKesto: 1h 27minEnsi-ilta: 16.9.2005

Pisteet 3/5