King Kong

Elokuvat · Stara.fi

Vuonna 1933 alunperin tehty klassikkoelokuva King Kong on tehnyt uuden tulemisen ohjaaja Peter Jacksonin työstettyä elokuvasta uuden version. 2000-luvun versio elokuvasta tarjoilee alkuperäiseen lähinnä vain kosmeettisia parannuksia erikoistehosteiden muodossa.

Tarina sijoittuu 1930-luvulle, jossa elokuvatuottaja (Jack Black) haluaa lähteä kuvaamaan elokuvaansa tuntemattomalle saarelle. Saari pitääkin sisällään esihistoriallisia yllätyksiä ja vaaroja, joiden rinnalla ihminen tuntee itsensä todella pieneksi. Kuvattavassa elokuvassa naispääosaa näyttelee Ann Darrow (Naomi Watts), joka saa kokea jättiläisgorillan kiintymyksen ja tuhon.

Selvittyään hengissä saarelta retkikunta ja kuvausryhmä ottaa King Kongin vangiksi ja kuljettaa sen New Yorkiin esiteltäväksi. Jättiläinen pääsee kuitenkin pakenemaan keskellä miljoonakaupunkia ja siitäkös paniikki syntyy.

Puuduttavan tylsä tarina muuttuu hieman värikkäämmäksi, kun joukkio pääsee vihdoin saarelle, mutta tarina muuttuu parissa minuutissa jälleen kaatuilukomediaksi. Lajityyppi on selvästi hakusessa, eikä ohjaajalla ole pysynyt homma hanskassa.

Leffan linja menee jossain rakkausdraaman, komedian, actionleffan ja Jurassic Parkin välillä. Menestyminen Taru Sormusten Herrasta -trilogiassa ei tarkoita, että Oscar-voittaja Peter Jackson taitaisi kaikki lajityypit, mutta ”kaikkea on pakko kokeilla” -sanonta on tainnut olla mottona tässä projektissa.

Elokuvan taistelukohtauksia on pitkitetty aivan liikaa, joten pääkriteerinä on ilmeisesti ollut rahan polttaminen ja mahdollisimman pitkän elokuvan tuottaminen. Tässä tapauksessa adjektiivi suurelokuva tarkoittaa lähinnä vain elokuvan kolmen tunnin kestoa.

Leffan alusta saakka on selvää, että pääosassa nähtävä keskinkertaisista komedioista tuttu Jack Black on väärä henkilö rooliinsa. Mies ei pääse hetkeksikään irti naamanvääntelyistään ja komediamaneereistaan. Onneksi Jack Driscollin roolissa nähtävä Adrian Brody ja Naomi Watts hoitavat pestinsä kunnialla.

Itse elokuva ok, mikäli on alkuperäisen version ystävä ja pitää isoista apinoista ja ötököistä. Muussa tapauksessa kolmelle tunnille lienee parempaa käyttöä. Upeiden erikoistehosteiden puolesta elokuva oli kyllä mielenkiintoinen kokemus.

Genre: Toiminta/draama (K11)Ohjaaja: Peter JacksonPääosissa: Adrien Brody, Naomi Watts, Jack BlackKesto: 3h 10minEnsi-ilta: 14.12.2005Kotisivu: www.kingkongmovie.com

Pisteet 2/5