Perheen jalokivi

Elokuvat · Stara.fi

Joulu on perinteistä perheen yhdessäoloa myös Yhdysvalloissa, joten aiheesta on väännetty jos jonkinlaisia lässynlässy-elokuvia. Myös Perheen jalokivi tuntuu aluksi kliseiden kokoontumisajoilta, mutta sitä se ei kuitenkaan ole.

Stonen perhe kokoontuu jouluksi yhteen, mutta nyt mukaan tulee myös uusi miniäehdokas Meredith (Sarah Jessica Parker), jakkupukujuppi, joka saa käytöksellään koko perheen pinnan kiristymään. Pian pinnat alkavat katkeilemaan ja sekasotku on valmis. Meredith kutsuu paikalle siskonsa Julian (Claire Danes), josta tulee yllättäen perheen suosikki.

Perheen poika Everett (Dermot Mulroney) haluaa kosia Meredithiä, vaikka koko perhe on sitä vastaan. Lopulta joulunvietto muuttuu ihmissuhteiden sekamelskaksi, jossa on yllättäviä solmukohtia.

Leffan tarina on laimean alun jälkeen mielenkiintoinen ja pieni kihelmöinti ja jännitys säilyy ihmissuhteissa koko ajan. Käsikirjoitukseen on upotettu muutama kulunut klise, mutta muuten se on raikas ja yllätyksellinen, vaikka välillä mennään turhan paljon kaatuilukomedian puolelle. Tarina on kuitenkin onnistunut, sillä juonenkäänteet olivat pääosin yllätyksiä.

Diane Keaton toimii aina yhtä hyvin rooleissaan tyylikkäästi ikääntyneenä naisena. Parasta antia on kuitenkin Rachel McAdamsin roolityö leppoisan rentona kuopuksena, jonka kemiat eivät kohtaa Meredithin kanssa. McAdams on selvästi yksi tämän hetken lupaavimpia nuoria naisnäyttelijöitä.

Perheen jalokivi on yllättävän mehukas ja viihdyttävä suhdesoppa.

Genre: Draama/komedia (S)Ohjaaja: Thomas BezuchaPääosissa: Sarah Jessica Parker, Claire Danes, Tyrone Giordano, Diane Keaton, Rachel McAdams , Dermot Mulroney, Craig T. Nelson, Luke WilsonKesto: 1h 45minEnsi-ilta: 16.12.2005Elokuvan kotisivu: www.thefamilystonemovie.com

Pisteet 3/5