Narnian tarinat : Velho ja leijona

Elokuvat · Stara.fi

C.S. Lewisin maineikkaisiin Narnia -kirjoihin perustuva Narnian tarinat : Velho ja leijona jatkaa Harry Pottereiden jalanjäljillä taikamaassa. Elokuva on seikkailuhenkinen satuelokuva, joka sopii mainiosti myös aikuisille.

Pevensien sisarukset Lucy, Edmund, Susan ja Peter joutuvat sodan jaloista evakkoon vanhan professorisetänsä taloon. Tiukat säännöt rajoittavat talossa touhuamista, mutta piilosta voi aina leikkiä. Perheen nuorin lapsi Lucy (Georgie Henley) erehtyy piiloutumaan erääseen kaappiin, josta aukeaa ovi kokonaan uuteen maailmaan.

Isommat sisarukset eivät usko sanaakaan Lucyn kertomuksista ennen kuin päätyvät itsekin Narniaan. Siellä lapsia odottavat suuret seikkailut, kun he saavat tehtäväkseen koko Narnian pelastamisen Valkean Velhon (Tilda Swinton) kynsistä ja ikuisesta talvesta. Luvassa on vaarallisia taisteluja, pakomatkoja ja viimeinen kamppailu Narnian herruudesta Valkean Velhon ja Aslan-leijonan välillä.

Narnia on lämminhenkinen seikkailutarina, jonka taistelut on esitetty ilman verenvuotoa ja turhaa väkivaltaa. Tässä on eräänlainen lasten versio Taru sormusten herrasta -elokuvasta, jossa hyvä ja paha ottavat yhteen.

Elokuvan erikoisefektit ja tietokoneanimaatiot ovat näyttäviä. Jostain syystä chromakohtauksissa on kuitenkin säästetty, sillä ne on toteutettu häiritsevän tökerösti kasarityyliin. Muuten ohjaus on hyvin kohdallaan.

Casting on pääosin onnistunut. Varsinkin Lucyn roolissa nähtävä Georgie Henley on suorastaan loistava pikkuvanhan tytön roolissaan. Ilme tosin tuppasi kääntymään myös vakavissa kohtauksissa turhan paljon hymyn puolelle.

Myös Valkoisen Velhon asussa nähtävä Swinton on kuin tehty rooliinsa. Edmund Pevensien roolissa nähtävä Skandar Keynes ei puolestaan toimi. Cameo-roolissa nähdään myös vanha tuttu joulupukki. Toivottavasti seuraava Narnia -leffa tulisi jo ensi vuonna, sillä tässä on hittileffan potentiaalia.

Alkuperäinen nimi: Chronicles Of Narnia: The Lion, The Witch & The…Genre: Fantasia/seikkailu (K11)Ohjaaja: Andrew AdamsonPääosissa: Tilda Swinton, James McAvory, Rupert Everett, Jim Broadbent, Ray Winstone, Dawn French, Georgie Henley, William Moseley, Skandar Keynes, Anna PopplewellKesto: 2h 23minEnsi-ilta: 23.12.2005Kotisivu: www.disney.fi/Disney-Elokuvat/narnia

Pisteet 4/5