Rahantekijä

Elokuvat · Stara.fi

Vedonlyönti tekee joskus miljonäärejä, mutta suurikin omaisuus voi pelaamalla kadota silmänräpäyksessä. Onnen lisäksi voittamiseen tarvitaan joskus hieman ammattilaisen apua, jotta raha saadaan poikimaan. Tästä maailmasta kertoo Rahantekijä.

Brandon Lane (Matthew McConaughey) on menestyksekäs jenkkifutari, joka loukkaantuu tärkeässä ottelussa. Pelimaailman tuntijana hän alkaa myymään pelivihjeitään muille. Pian Yhdysvaltain suurimman vedonlyöntitoimiston omistaja Walter Abraham (Al Pacino) löytää häikäisevän uuden kyvyn ja pestaa hänet talliinsa.

Uskomaton menestys häikäisee Brandonin, ja Walter kehittää hänelle alter-agon, jonka ympärille rakennetaan kokonaista vedonlyönti-imperiumia. Onni alkaa kuitenkin rakoilla, ja pian asiakkaat häviävät kymmeniä miljoonia. Siitä alkaa kaksintaistelu, jossa panoksena on rahan lisäksi myös perhe.

Tositapahtumiin perustuva tarina on kieltämättä mielenkiintoinen, mutta jättää katsojan kylmäksi, ellei hän satu olemaan vedonlyönnin ja amerikkalaisen jalkapallon ystävä. Al Pacino nähdään jälleen ”paholaisen asianajajana”, eli hänelle jo turhan tutuksi tulleessa roolissa.

Alkuperäinen nimi: Two For The MoneyGenre: Komedia/trilleri (K15)Ohjaaja: D.J. CarusoPääosissa: Al Pacino, Matthew McConaughey, Rene Russo, Armand Assante, Jeremy Piven, Jaime KingKesto: 2h 05minEnsi-ilta: 30.12.2005Kotisivu: www.twoforthemoney.net

Pisteet 3/5