Houkutus

Elokuvat · Stara.fi

Houkutus kertoo pettämisestä ja siitä, kuinka yksi pieni harha-askel voi johtaa koko elämän mullistumiseen ja jopa tuhoon. Charles Schine (Clive Owen) on perhe-elämää viettävä mainospäällikkö, joka kulkee työmatkansa junalla.

Eräänä päivänä hän tapaa junassa Lucinda Harrisin (Jennifer Aniston), ja pian molemmat alkavat tuntea vetoa toisiinsa.

Lopulta yksi asia johtaa toiseen ja pari päätyy halpaan motelliin viettämään kiihkeää yötä. Yöstä tulee lopulta kaikkea muuta kuin kiihkeä. Täydellinen painajainen on alkanut, ja se voi loppua vain yhdellä tavalla – kalliisti. La Roche (Vincent Cassel) on rikollinen, joka kiristää parilta kaiken irti lähtevän ja uhkaa viedä myös jotain korvaamatonta.

Lopulta Charles murtuu ja suostuu hoitamaan asian pois päiväjärjestyksestä, mutta se on myöhäistä. Pian hän alkaa kuitenkin epäillä uskomatonta tapahtumasarjaa ja aloittaa omat tutkimuksensa oikeuden saamiseksi. Aikaa ei ole, sillä valheiden verkko on tuhoamassa myös hänen oman perheensä.

Syrjähypystä tulee painajainen, joka on pilata kokonaisen perheen elämän ja viedä jopa tyttären hengen. Tarina on raikas ja omaperäinen, mutta menee välillä kuitenkin hieman överiksi. Katsoja pysyy ylilyönneistä huolimatta kuitenkin tiukasti penkissään ja loppuratkaisu kruunaa kokemuksen.

Sivuosissa nähdään hiphop-tähdet Xzibit ja RZA, joista Xzibit vetää roolinsa jo erittäin ammattimaisesti. Hänestä huomaa, että esiintymiskokemusta on tullut leffojen lisäksi myös erinäisissä televisiosarjoissa.

Älä anna Jennifer Anistonin nimen vaikuttaa, sillä kyseessä ei ole romanttinen lässykomedia. Houkutus on täysiverinen actiontrilleri ja vieläpä hyvä sellainen.

Alkuperäinen nimi: DerailedGenre: Jännitys/draama (K15)Ohjaaja: Mikael HåfströmPääosissa: Clive Owen, Jennifer Aniston, Vincent CasselKesto: 1h 49minEnsi-ilta: 6.1.2006Elokuvan kotisivu: www.weinsteinco.com/derailed

Pisteet 4/5