Neljä veljeä

Elokuvat Viihdeuutiset · Stara.fi

Neljä veljeä on perinteinen äijäleffa, josta ei vauhtia puutu. Elokuva kertoo nimensä mukaisesti neljästä veljestä, joiden adoptioäiti kuolee kaupan ryöstön yhteydessä. Äidin hautajaiset tuovat vauhdikkaat veljet taas yhteen, ja pian pojat haistavat tapahtumissa palaneen käryä.

Itsekin lain molemmin puolin kulkeneet pojat eivät luota viranomaisten kykyyn selvittää mystiseksi muuttuvaa murhaa, joten he päättävät ottaa oikeuden omiin käsiinsä – vielä viimeisen kerran. Mercerin perheen kuumakalle Bobby (Mark Wahlberg) johtaa joukon kohti uusia seikkailuja, ja vastassa ovat koko kaupungin gansterit.

Kun äidin kuoleman takaa alkaa paljastua tuttuja nimiä, muuttuu Detroit lähes sisällissotaa muistuttavaksi taistelutantereeksi. Bobbyn apuna sotaa käyvät Angel (Tyrese Gibson), Jack (Garrett Hedlund) ja liikemieheksi ryhtynyt, mutta bisneksissään epäonnistunut Jeremiah (Andre Benjamin).

John Singleton on loihtinut jälleen valkokankaalle vauhdikkaan actiondraaman. Kerrankin mukana on myös suhteellisen realistinen talvinen takaa-ajo, mutta myös muuten ohjaus on räväkkää ja näyttävää.

Outkast -yhtyeestä tuttu Andre 3000 on lunastanut hyvin paikkansa elokuvamaailmasta. Hänet on nähty tähän mennessä jo mm. elokuvissa Hollywood Homiside ja Be Cool. Tänä vuonna mies nähdään useammassakin elokuvassa, kuten Scary Movie 4:ssa.

Neljä veljestä on testosteroninmakuista äijäilyä alusta loppuun.

Alkuperäinen nimi: Four BrothersEnsi-ilta: 09.12.2005Pääosissa: Mark Wahlberg, Tyrese Gibson, André Benjamin, Garrett Hedlund.Kesto: 110min.Ikäraja: 15 vuotta

Pisteet 4/5