50 Cent oikeuteen lyriikkavarkaudesta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hiphop-tähti 50 Centin tunnetuimpiin hitteihin kuuluvan In Da Club -kappaleen sanoitukset eivät ole miehen omaa käsialaa, väittää rappari Luther ”Luke” Campbell.

Hänen musiikkinsa oikeudet nykyisin omistava levy-yhtiö Lil’ Joe Wein Music on haastanut Fiftyn oikeuteen lyriikkavarkaudesta. Kappaleiden oikeudet päätyivät yritykselle, kun artisti teki konkurssin vuonna 1994.

Campbellin asianajaja Richard Wolfen mukaan osa hittikappaleen sanoituksista on varastettu luvatta hänen asiakkaansa kappaleesta It’s Your Birthday, joka on julkaistu jo vuonna 1994.

50 Centin kappaleen lyriikka on ”Go, go, go go / Go, go, go Shorty / It’s your birthday… / We’re gonna party like it’s yo birthday”. Alkuperäisen kappaleessa kuullaan puolestaan ”Go Derrick, it’s your birthday / Go Derrick, it’s your birthday / Go Freddie, go, go, go / Go Freddie, go, go, go / It’s your birthday”.

Campbell kertoi Sun Sentinel -julkaisulle, että kappaleissa on lisäksi sama sävellaji, sama tempo ja sama melodia.

Lisäksi haaste sisältää toisenkin biisivarkauden, jossa 50 Cent on käyttänyt luvatta Campbellin I Like It, I love It -biisin lyriikoita 50 Cent The New Breed DVD-julkaisullaan.

Luther Campbell ei ole aivan eilisen teeren poika hiphop-rintamalla, sillä hänet tunnetaan myös legendaarisen 2 Live Crew -yhtyeen jäsenenä. Hän on ollut useita kertoja aiemminkin oikeudessa puolustamassa yhtyeensä tuotoksien oikeuksia.

Stara.fi:n saamien tietojen mukaan hän on kuitenkin myös itse ollut maksumiehenä. Yhdysvaltain korkein oikeus velvoitti hänet maksamaan 12 vuotta sitten 1,6 miljoonan dollaria maksamattomia myyntituloja omistamansa Luke Records-levy-yhtiönsä artisti MC Shy D:lle.