Darude soi Hollywood-elokuvassa!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen kaikkien aikojen menestynein koneartisti Darude esiintyy kappaleensa kautta tuoreessa Hollywoodin hittielokuvassa Taalat taskuun, Dick & Jane, jonka pääosissa nähdään supertähdet Jim Carrey ja Tea Leoni.

Daruden vuonna 1999 julkaistu Sandstorm on edelleen kovaa valuuttaa maailman klubien tanssilattioilla. Kappale soi edelleen tuhansissa klubeissa ympäri maailmaa, ja nyt se soi ensimmäisen kerran myös suuren luokan Hollywood-elokuvassa.

Biisi pyydettiin käyttöön Daruden suomalaisen Helsinki Music Company -levy-yhtiön kautta.

– Ne ilmeisesti tykkäsivät, että just siihen kohtaukseen tarvittiin jotain energistä meininkiä, Pariisista puhelimitse tavoitettu Ville ”Darude” Virtanen kertoi Stara.fi:lle.

Cannesin MIDEM-tapahtumasta palaamassa ollut artisti joutui viettämään SAS ja Air France -lentoyhtiöiden myöhästymisten takia ylimääräisen yön Pariisissa omalla kustannuksellaan. Daruden mieliala oli kuitenkin korkealla, sillä kenelle tahansa artistille on hieno hetki nähdä maailmantähdet valkokankaalla oman kappaleen soidessa taustalla.

– Ihan hiton siistiä se oli. Olin katsomassa leffan Atlantassa eräässä isossa elokuvateatterissa. Oli tosi messevää ja oikein sydäntä lämmittää, että jengi edelleen diggailee noin vanhaa biisiä, Darude iloitsee.

Darude kertoi taannoisessa Stara.fi Podcastissa, että Sandstorm sopii mainiosti myös aerobic-tuntien vauhdittajaksi, ja hän on myös itse ollut esittämässä musiikkiaan livenä suuremman luokan aerobic-tapahtumassa. Nyt kappale onkin saanut elokuvassa osan juuri aerobic-tunnin taustamusiikkina.

Leffassa Tea Leonin esittämä Jane joutuu ansaitsemaan henkensä pitimiksi rahaa aerobic-ohjaajana. Ensimmäisen tuntinsa taustamusiikiksi hän on valinnut suomalaistähden tunnetun tanssihitin, joka saakin elokuvassa tavallista suuremman roolin kahden kohtauksen yhdistäjänä. Biisin rooli elokuvassa ei kuitenkaan jäänyt tähän.

– Siitä on tulossa vielä sellainen lisäjuttu, sillä biisi päätyy mahdollisesti vielä elokuvan DVD:lle. Ne käyttää sitä ilmeisesti DVD:ssä ehkä valikkojen menujen taustalla. Ilmeisesti myös se kohtaus on pidempi DVD:llä.

Tiettävästi suomalainen dancekappale ei ole koskaan aiemmin saanut kuitenkaan näin näkyvää foorumia suuren budjetin elokuvassa. Taalat taskuun, Dick & Jane nousi heti ensimmäisellä viikollaan mm. Britannian katsotuimmaksi elokuvaksi. Suomen ensi-iltansa leffa saa perjantaina 27. tammikuuta.

– Olihan Sandstorm aikaisemmin Levottomat-leffassa. Se soi taustalla, kun jengi tulee vanhasta Puuterista ulos. Siitä ei kuitenkaan oikein voinut edes sanoa, että ”Mun biisi on ollut leffassa”. Dick & Janessa kappale oli kuitenkin pitkään ja semmoisessa isossa osassa. Ja tietenkin hieman eri kaliiberin leffassakin, Darude kertoi Stara.fi:lle Pariisista.

Darude avasi juuri uudet verkkosivunsa osoitteessa www.darude.com.