Suomalaisyhtyeille sopimukset Yhdysvaltoihin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltalainen levy-yhtiö 456 Enterprises ja Playground Music Scandinavia ovat solmineet suomalaisten Blake ja Private Line -yhtyeiden levyjä koskevat lisenssinsopimukset, jotka kattavat Pohjois- ja Etelä-Amerikan markkinat. Sopimuksiin kuuluvat Blake-yhtyeen tuorein albumi Planetizer ja Private Line -yhtyeen esikoislevy 21st Century Pirates.

Raskasta rockia soittavan Blaken albumi julkaistiin Suomessa viime syyskuussa. Planetizer on yhtyeen kolmas albumi. Esikoisalbumi Fireroot ilmestyi vuonna 2003 ja toinen albumi Starbringer vuonna 2004.

Private Linen esikoislevy 21st Century Pirates ilmestyi keväällä 2004. Mötley Crüeta Suomen jäähallikeikoilla viime kesänä lämmitellyt Private Line on juuri aloittamassa toisen albuminsa äänitykset.

456 Enterprises -yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Jonathan Rifkind saapui keskiviikkoaamuna Suomeen sinetöidäkseen sopimukset ja tavatakseen uudet suomalaiset yhteistyökumppaninsa. Talkshow-juontaja Carson Daly toimii 456 Enterprisesin pääjohtajana, ja suurena Suomen ystävänä tunnettu Bam Margera on yhtiössä osakkaana.

– Skandinaavinen ja etenkin suomalainen rock on meistä erittäin kiinnostavaa ja kuulostaa tuoreelta. Amerikkalainen rockskene on tällä hetkellä todella ummehtunut, ja suomalaisten bändien energia ja melodiat vetoavat varmasti amerikkalaiseen yleisöön. Olemme Bamin ansiosta löytäneet todella potentiaalisia artisteja Suomesta, Jonathan Rifkind toteaa.

– Heti kun kuulin Private Linen biisin 1-800-Out-Of-Nowhere tiesin, että tässä suomalaisbändissä on valtavasti potentiaalia myös Yhdysvaltoja ajatellen. Tämä on täydellistä bilemusiikkia, ja heidän imagonsa saa diggaamaan heitä entistä enemmän, kommentoi puolestaan Bam Margera, joka on parhaillaan Espanjassa kuvaamassa uutta Jackass-elokuvaa.

Levy-yhtiön menestyneimpiä julkaisuja on ollut Viva La Bam -kokoelma, jolla esiintyvät myös suomalaisartistit HIM, The Rasmus, Negative ja The 69 Eyes. Yhtiö tuottaa rockin lisäksi myös hiphoppia.