Saippuaprinssi

Elokuvat · Stara.fi

Saippuaprinssi on hervottoman hauska kotimainen draamakomedia, joka kertoo nuoresta amatöörinäyttelijä Ilonasta. Hän päätyy sattumalta käsikirjoittamaan suosittua saippuaoopperaa ja ihastuu sarjan päätähteen Kalleen, joka esittää saippiksessa naisten ihailemaa palomiestä.

Kalle näyttelee siis Anteroa, mutta Kallea puolestaan näyttelee Mikko Leppilampi. Ilona taas pääsee näyttelemään sarjassa itseään, joskin Ilonaa näyttelee Pamela Tola. Ihmeellistä vai mitä? Niin on tarkoituskin.

Kalle seurustelee sarjan tuottajan kanssa, mutta lempi alkaa leiskumaan hänen ja Ilonan välillä, joten pian suhdemaailmat ovat sekaisin niin käsikirjoitusten, kuvausten kuin ”tosielämänkin” puolella. Lopputulos on hullunhauskaa sekamelskaa, jossa rakkauden aseeksi otetaan sarjan käsikirjoitus.

Pian saippiksen katsojat saavatkin elää kulissien takana oikeasti nähtävää kolmiodraamaa, joka hakee vertaistaan. Näyttelijöiden henkilökohtaisia suhteita ratkotaan pääasiassa kameroiden edessä, jossa näyttelijät voivat piiloutua roolihahmojensa taakse. Todellisuus ja saippuasarja menevät kuitenkin Kallelta sekaisin – vai onko se sittenkin vain näyttelemistä?

Tuotantokauden viimeinen jakso lähetetään suorana, joten käsikirjoitus muuttuu lennossa useaan otteeseen. Loppuhuipennuksessa kirjoitetulla tarinalla voidaan pyyhkiä takapuolet, kun homma karkaa totaalisesti kädestä – katsojien tietämättä. Luvassa on siis todellinen show.

Elokuvan tarina on siis harvinaisen sekava, mutta samalla suorastaan upea. Elokuvan alusssa katsoja on hetken aikaa ulalla, mutta saa nopeasti kiinni tyylilajista ja loppumatka onkin silkkaa parodiaa. Saippuaprinssi sivaltaa niin Salkkareita kuin Kotikatuakin, mikä ei ole ihme, sillä sen on käsikirjoittanut Salatut elämät -sarjan taustavaikuttaja Aleksi Bardy.

Elokuvan keitoksessa on ripaus itseironiaa, hyppysellinen rakkaustarinaa ja iso kauhallinen komiikkaa. Pelkästään tyylikkäistä alkuteksteistä leffa ansaitsisi ”vuoden alkuteksti” Jussi-pystin.

Pamela Tola ja Mikko Leppilampi loistavat lavalla luonnollisina, eikä elämystä vaivaa lainkaan se, että pari on nähty viime aikoina todella usein yhdessä valkokankaalla. Saippuaprinssin parhaasta annista vastaa kuitenkin sidekick-roolissa nähtävä äänitehostemies Zarkus Poussa, joka saa yleisön suorastaan ulvomaan naurusta muutaman sekunnin suorituksillaan.

Näyttelijäkaartista löytyy myös Studio Julmahuvista tuttuja nimiä ja rooleissa nähdään myös Salatut elämät -sarjasta tunnetuksi tulleet Pete Lattu ja Venla Saartamo. Anna Paavilainen heittää hienon roolin Ilonan kämppiksenä, mutta Juha Veijonen ei ole oikein omassa elementissään.

Leffa tarjoaa katsojille hersyttävän hauskaa hulinointia, eikä sen mainostraileri ei tee oikeutta leffan oikealle tasolle. Saippuaprinssi on hauskin kotimainen elokuva vuosiin. Stara.fi suosittelee lämpimästi.

Genre: Draama/komedia (K7)Ohjaaja: Janne KuusiPääosissa: Mikko Leppilampi, Pamela Tola, Outi Mäenpää, Anna Paavilainen, Pete Lattu, Pihla Penttinen, Juha Veijonen, Jukka-Pekka Palo, Kristina Halttu, Minttu Mustakallio, Janne Reinikainen, Tommi Korpela, Jani Volanen, Jami Hyttinen, Sari Havas.Kesto: 1h 39minEnsi-ilta: 10.2.2006

Pisteet 5/5