Bootylicious päätyi sanakirjaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Edesmenneen Destiny´s Child -yhtyeen kappaleen nimi on saamassa odottamattoman kunnian päätyä sanakirjaan saakka. Bootylicious -kappale nousi maailmanlaajuiseksi r&b-hitiksi vuoden 2001 syksyllä. Kappaleen nimen keksinyt Beyonce on näin ollen julistettu eräällä tavalla kuolemattomaksi.

Beyonce kirjoittama Bootylicious -kappale kertoo avarakatseisesta naisesta. Artisti itse on kuitenkin hieman hämillään kappaleen nimen aikaan saamasta maailmanlaajuisesta suosiosta. Sana on juurtunut englanninkielisissä maissa nopeasti tavalliseen puhekieleen.

– En ole kovin ylpeä siitä. Kappaleeni nimi on sanakirjassa – se on hullua. Kirjoitin kyllä kappaleen, mutta olisin voinut tulla toisiin ajatuksiin, jos olisin tiennyt sen päätyvän joskus sanakirjaan, Beyonce totesi.

Bootylicious on siis juurtunut puhekieleen ja pian se myös virallistetaan, mutta tuon uussanan tarkoitus on sanan keksijällekin vielä arvoitus.

– En tiedä miten se on virallisesti selitetty sanakirjassa, mutta oma määritelmäni sille on kaunis ja ylenpalttinen.

Samaan sanakirjaan päätyy myös tuore sana podcast, joka tarkoittaa verkossa julkaistavaa radion tapaista lähetysvirtaa. Stara.fi aloitti ensimmäisenä Suomessa kaupalliset podcastit viime vuoden elokuussa. Lue lisää podcasteista tästä.