Rihanna : SOS

Singlet · Stara.fi

Viime syksynä läpimurtonsa Pon De Replay -hitillä tehnyt Rihanna nousee toistamiseen soittolistoille tuoreella singlellään SOS. Kappale on lohkaistu Rihannan A Girl Like Me -albumilta, joka julkaistaan huhtikuussa.

Kappaleen tausta pohjautuu kokonaisuudessaan Soft Cell -yhtyeen vuonna 1981 julkaisemaan Tainted Love -hittiin, josta samplattu looppi muodostaa koko biisin pohjan. Coverista ei silti voi puhua, sillä alkuperäisen kappaleen vokaaleja ei ole lainattu. Hienoa, että 25 vuoden takainen hitti tekee tällä tavalla uuden tulemisen, mutta noottia pitää antaa siitä, ettei lainauksesta ole lainkaan mainintaa singlen kansitiedoissa.

Tainted Loven pohja sopiikin mainiosti Rihannan viisuun ja loopin päälle rakennettu kappale on suorastaan nerokkaan tyylikäs. Rihannan rallattelu iskee jo biisin alusta saakka ja kertosäkeeseen päästessä kuulija on jo myyty ja jalka vispaa.

Rihannan toinen single If It’s Lovin’ That You Want oli surkea veto, mutta nyt hän tulee nousemaan takaisin listojen kärkisijoille. Tässä on nimittäin yksi kevään ja kesän suurimmista r&b-hiteistä. Tanssilattia on takuulla täynnä tämän viisun soidessa.

Pisteet 4/5