Scary Movie 4

Elokuvat · Stara.fi

Perinteisen parodiagenren klassikko Scary Movie on päässyt jo neljänteen osaansa. Tällä kerralla estottoman pilkan kohteeksi joutuvat muiden muassa Maailmojen sota, Kauna, Kylä, Saw ja Million Dollar Baby.

Scary Movie 4 -elokuvan kehyksen muodostaa kuitenkin pääasiassa Maailmojen sota. Sen ympärille ripotellaan muista elokuvista lainattuja kohtauksia. Tutuista roolihahmoista pääosissa seikkailevat Cindy Campbell (Anna Faris) ja Brenda (Regina Hall). Miespääosassa nähdään sekopäinen isähahmo Tom Ryan (Craig Bierko), joka pääsee parodioimaan Tom Cruisea oikein urakalla.

Cruise on muutenkin elokuvan pääkohteena, sillä hänen taannoinen Oprah-sekoilunsa päättää elokuvan. Tuttuun tapaan elokuvan sivuosiin on kiinnitettu useita tähtiä. Mukana ovat muiden muassa Carmen Electra, Shaquille O’Neal, Dr. Phil, Bill Pullman, Chris Elliott, Leslie Nielsen, Michael Madsen sekä räppärit Chingy ja Lil’ John.

Leffa on siis kooste tutuista elokuvista napattuja ja hieman muokattuja kohtauksia. Tom Ryan on eronnut perheenisä, joka joutuu taistelemaan maahan hyökänneitä avaruusolijoita vastaan ja yrittää samalla suojella lapsiaan. Cindy Campbell liittyy sattumalta joukkoon ja lopullinen taistelu ihmiskunnan pelastamiseksi on alkanut.

Katsoja saa elokuvan aikana useita ahaa-elämyksiä, mutta se viimeinen silaus kuitenkin puuttuu ja Scary Movie 4 tuntuu jatko-osamaisen päälle liimatulta ja väkinäisen hauskalta. Yleisön seasta ei juuri naurua kuulunut.

Huumori on pääosin edellisistä jaksoista tuttua pieruhuumoria, mutta hieman monimutkaisempaa sanailuakin toki löytyy. Pohjimmiltaan tämä on ”aivot narikkaan” -osaston elokuva ja sellaisena keskinkertaisen viihdyttävä.

Elokuvan on ohjannut ehkäpä maailman paras komedia-alan ammattilainen David Zucker, jonka käsialaa ovat sellaiset klassikot kuin Top Secret, Hei, me lennetään ja Alaston ase -elokuvat sekä Police Squad komediasarja.

Genre: Komedia (K15)Ohjaaja: David ZuckerPääosissa: Anna Faris, Regina Hall, Craig Bierko, Leslie NielsenKesto: 1h 23minEnsi-ilta: 14.4.2006

Pisteet 2/5