Running Scared

Elokuvat · Stara.fi

Vahvasti alamaailmaan ja mafiaympyröihin sijoittuva Running Scared on trilleri, joka ansaitsee 18 vuoden ikärajan. Elokuvan tapahtumat saavat nimittäin raavaammankin miehen hiljaiseksi.

Joey Gazellea (Paul Walker) on rikollinen, joka surmaa huumekaupan yhteydessä pari likaista poliisia. Siis poliisia, jotka yrittävät puolestaan ryöstää huumekauppiaat. Yksi poliiseista pääsee kuitenkin pakoon ja alkaa pian kiristää Gazellea ja hänen ryhmäänsä.

Varsinaiset ongelmat alkavat, kun Gazellen pojan ystävä varastaa hänen piilottamansa surma-aseen ja ampuu sillä venäläistä isäänsä. Poika karkaa ja häntä jahtaavat pian Gazellen lisäksi hänen rikostoverinsa sekä italialainen ja venäläinen mafia. Kiihkeärytminen ajojahti on alkanut.

Pakomatkalla oleva Oleg (Cameron Bright) on tavallista fiksumpi poika, joka joutuu kuitenkin ongelmiin toisensa jälkeen. Hän selviytyy niistä kuitenkin aseella tai ilman. Homma riistäytyy pian käsistä ja ruumiita tulee kasoittain. Pedofiilit ja muut massamurhaajat saavat ansioidensa mukaan – kuolemantuomion.

Elokuvan tunnelma ja käsikirjoitus on hyvin lähellä viime vuoden parhaaksi elokuvaksi valittua Crashia. Voisi jopa sanoa, että Running Scared on Crashin uusi, väkivaltaisempi ja ahdistavampi painos.

Tämänkin elokuvan sisältämät tarinat kulminoituvat yhteen ainoaan kohtaukseen, kun lopussa odottaa suorastaan splatter-osaston verilöyly. Tästä syystä Running Scared ei ole varsinainen deittileffa.

Ohjaaja Wayne Kramer saa jännityksen pidettyä huipussaan ja sekoittaa pakkaa vielä runsaasti viljelemillään blur- ja epk-kuvillaan. Myös aikatakaumien kanssa Kramer kikkailee näyttävästi.

Leffan tarina on erittäin onnistunut ja se yllättää kerta toisensa jälkeen. Tässä on alkuvuoden säväyttävin elokuva.

Genre: Toiminta/jännitys (K18)Ohjaaja: Wayne KramerPääosissa: Paul Walker, Cameron Bright, Vera Farmiga, Chazz Palminteri, Alex NeubergerKesto: 2h 04minEnsi-ilta: 21.4.2006

Pisteet 5/5