Tom Hanks on sadan miljoonan mies

Viihdeuutiset · Stara.fi

Näyttelijä Tom Hanks nähdään pian Da Vinci Koodi -elokuvan pääosassa. Samalla hän on saanut nimiinsä maailman tuottavimman näyttelijän maailmanennätyksen.

Kaksinkertainen Oscar-voittaja Tom Hanks on onnistunut olemaan mukana peräti neljässätoista yli sata miljoonaa dollaria Yhdysvalloissa tuottaneessa elokuvassa. Siihen ei ole kukaan näyttelijä aiemmin pystynyt. Hän olisi saanut samaan sarjaan 11 elokuvan putken, ellei hänen ohjausdebyyttinsä That Thing You Do olisi flopannut vuonna 1996 tuottaen vain 25,8 miljoonaa dollaria.

Nyt hänen sadan miljoonan putkessaan on kuitenkin ennätysmäiset seitsemän elokuvaa. Sarja alkoi vuonna 1998 ensi-iltansa saaneella Pelastakaa sotamies Ryan -elokuvalla, joka tuotti 216,5 miljoonaa dollaria. Putki päättyi vuonna 2001 nähtyyn Catch Me If You Can -elokuvaan, joka on tuottanut sekin 164,6 miljoonaa.

Sataan miljoonaan eivät ole tuon jälkeen nousseet Ladykillers (39,8 miljoonaa), The Terminal (77,9 miljoonaa).

Da Vinci Koodista odotetaan jo pelkästään sen esikuvana toimineen kirjan valtaisan menestyksen ansiosta vuoden kovinta kassamagneettia. Vedonlyöntitoimistot ovat täysin varmoja, että se tuottaa yli 100 miljoonaa dollaria.

Tom Hanks jakaa ”eniten parhaan näyttelijän Oscareita saaneen” maailmanennätyksen Jack Nicholsonin, Dustin Hoffmanin, Marlon Brandon ja Spencer Tracyn kanssa. Hanks sai omat pystinsä elokuvista Philadelphia ja Forrest Gump.