The Godfather (PS2)

Pelit · Stara.fi

Vuonna 1972 alkunsa saanut maineikas Kummisetä -elokuvasaaga on kääntynyt myös peliksi, jossa häikäilemättömien mafiosojen tarina eletään uudelleen. Electronic Arts sai peliin mukaan elokuvista tutun Marlon Brandon tämän viimeisinä elinkuukausinaan. Näin hänen äänensä ja hahmonsa jäivät elämään pelimaailmaan.

Brando, James Caan (Sonny Corleone) ja Robert Duvall (Tom Hagen) äänittivät peliin lukuisia autenttisia kohtauksia, jotka tuovat peliin aitoa elokuvan tunnelmaa.

The Godfather -peli sijoittuu toisen maailmansodan jälkeiseen New Yorkiin, jossa pelaaja joutuu uurastamaan pikkurikosten parissa päästäkseen etenemään Corleonen perheen hierarkiassa. Pelaaja tarvitsee väkivallan lisäksi myös neuvottelukykyä päästäkseen lopulta – ei vain perheen, vaan koko kaupungin kummisedäksi.

Pelin yksityiskohdat on hiottu hyvin ja 40-luvun tunnelma on saatu mallinnettua suunnilleen elokuvista tuttuun kuosiin. Elokuvan ohjaaja Francis Ford Coppola tiesi, että pelin uskottavuus kärsii, elleivät yksityiskohdat ole kunnossa. Myös pelihahmojen liikkeet ovat lähellä esikuviaan.

Pelin tyyli on lähempänä GTA -sarjaa kuin verkkaista Kummisetä -elokuvaa. Joitain se voi myös häiritä, mutta vauhti pitää intensiteetin kunnossa. Ruumiita pelissä syntyy K18 -ikärajan verran.

Plussat+ Kaikki vaikuttaa pelin etenemiseen+ Paljon mielenkiintoisia tehtäviä+ Ääninäyttelijät aitoja+ Pelin tunnelma+ Peli ei takuulla lopu kesken

Miinukset– Hidas aseiden valinta– Vihollisen valinta ammuttaessa– Aseiden teho vaihtelee liikaa

Pisteet 4/5