Lordi finaaliin Euroviisuissa!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen Euroviisuedustajaksi suuren kohun saattelemana valittu Lordi on tehnyt suomalaista Euroviisuhistoriaa selviytymällä kilpailun finaaliin. Näin ollen Lordilla on hyvät mahdollisuudet nousta lauantaina kaikkien aikojen parhaaksi suomalaiseksi Euroviisuksi, eli vähintään viidennelle sijalle.

Euroviisujen semifinaaleissa Ateenassa näyttävästi esiintynyt Lordi ylitti kaikki yhtyeelle ladatut odotukset. Esitys tarjosi kymmenille miljoonille televisionkatsojille tavallisen pyrotekniikan sijaan todellisen tulimeren, kun koko esiintymislava oli täynnä tulta ja kipinöitä. Jatkopaikka oli siis odotettu.

Esityksessä nähtiin pyrotekniikan lisäksi myös muita efektejä, jotka eivät tarvinneet räjähteitä ollakseen näyttäviä. Lordi oli pukeutunut näyttävään Suomi-hattuun ja otti esiintymislavan haltuunsa energialla, jollaisesta muut kilpailijat pystyivät vain haaveilemaan.

Esityksen aikana yleisön joukossa oli suorastaan Suomen lippujen meri ja yleisö osoitti valtaisasti suosiotaan esityksen jälkeen. Myös tapahtuman molemmat juontajat olivat äimänä Lordin esiintymisestä.

Suomen lisäksi finaaliin selvisivät Venäjä, Makedonia, Bosnia Herzegovina, Turkki, Liettua, Ruotsi, Armenia, Irlanti ja Ukraina. Lordi esiintyy finaalissa numerolla 17. Finalisteista varsinkin liettualainen ”pikkujoulupoppoo” oli yllätys.

Yleisradion TV2 juhlisti historiallista saavutusta päättämällä viisulähetyksen tyylikkäästi urheilukilpailuista tuttuun Porilaisten marssiin.

Lue Lordin haastattelu tästä tai kuuntele koko haastattelu podcastina!