Stara Lordi

Viihdeuutiset

Lordi satojentuhansien eurojen jättiveloistaan: ”Bändi ei rahoja nähnyt!”

Lordi-yhtyeen vaiheista odottamattoman karulla tavalla kertova dokumenttielokuva Monsterimies on parhaillaan elokuvateattereiden valkokankailla. Dokumentissa paljastuu monien muiden asioiden lisäksi myös yhtyeen taannoiset satojentuhansien eurojen jättivelat.

– Paljon on tehty huonoja päätöksiä ja itsestäkin riippumattomista syistä ollaan jouduttu semmoisiin tilanteisiin, joissa ollaan ihan vitun kusessa. Etukäteen oli sovittu, että kaikki pitää kertoa mitä juridisesti voidaan kertoa, Mister Lordi kertoi Staralle.

Stara tapasi Tomi ”Mister Lordi” Putaansuun Rovaniemellä elokuvan ensi-iltaa seuranneena päivänä. Artisti ei saa asiasta tehdyn sovintosopimuksen mukaan paljastaa mistä yhtyeen ulkomaisessa jättivelassa on kyse, mutta Putaansuu valotti kuitenkin hieman jättivelkansa taustoja.

– Ongelma on siinä, että juridisista syistä minä tai bändi emme voi puhua siitä, koska kyseessä on sellainen sopimus, jossa me tehtiin settlementti ja vaikka me voitettiin tavallaan useita satoja tuhansia, niin tavallaan me jäätiin silti vielä velkaa useita satoja tuhansia. Siitä ei saa sanoa yhtään mitään tai pian on taas lisää velkaa, Mister Lordi kertoi Staralle.

– Tottakai siitä haluaisin kertoa, mutta enempää siitä en voi kertoa muuta kuin sen, että bändi ei koskaan niitä rahoja nähnyt ja me koettiin vielä itse olevamme oikeassa tässä riitatilanteessa. Meille kuitenkin annettiin erittäin vankat neuvot juristeilta, että jos oikeutta käytäisiin varmuudella Suomessa, niin voittaisimme. Mutta jos ulkomailla, niin häviäisimme, joten kannatti ottaa sopimus vastaan.

– Nämä on tällaisia juttuja, että vaikka me ollaan bändinä yritetty aina olla helvetin tarkkoja siitä minne me se nimi laitetaan, anaalisen tarkkoja, niin silti aina lipsahtaa. En muista aloista juuri tiedä, mutta tää on sellainen ala, jossa on kaikenlaista vilunkiveijaria ja se on bisnestä. Siinä voi joutua aikamoisiin vaikeuksiin. Meidän kitaristirenttua lainatakseni: ”Meitsi halusi vaan vetää skebaa”.

Katso Lordin videohaastattelun toinen osa tästä. Monsterimies-dokumentista paljastuu miten yhtyeen velanmaksulle lopulta tapahtui.

Viihdeuutiset

Raju riita Lordi-elokuvan kulisseissa – yhtye boikotoi ensi-iltaa: ”Luottamus meni!”

Eilen Rovaniemellä juhlittiin Monsterimies-dokumenttielokuvan ensi-iltaa. Elokuvateattereihin saapunut dokumentti kertoo Lordin tarinan, mutta yhtyettä ei ensi-iltajuhlissa ja jatkobileissä yllättäen nähty. Stara oli paikalla ja sai selville, että syynä boikottiin oli raju riita kulisseissa.

Stara tapasi tänään Rovaniemellä Lordi-yhtyeen keulahahmo Tomi Putaansuun, joka paljasti haastattelussa mistä poikkeuksellisessa boikotissa oli todellisuudessa kyse.

– Asia minkä takana bändi ei seiso on se, että tossa teatteriversiossa paljastetaan yhden jäsenen kasvot. Se on sellainen asia, että sitä bändi ei tule ikipäivänä hyväksymään. Bändi ei koskaan suostu kasvojen näyttämiseen minkään jäsenen kohdalla, eikä tunnusta yhtään jäsentään kasvoillaan. Siinä oli suurin riitatilanne. Siksi bändi ei seiso sataprosenttisesti teatteriversion takana, Putaansuu kertoi Staralle.

Aikoinaan eräs viihdelehti sai niskoilleen Lordin fanien viharyöpyn paljastettuaan Lordin keulahahmon kasvot kannessaan. Nyt dokumentissa nähdään yhtyeestä eronnut naisjäsen omilla kasvoillaan. Se ei kuitenkaan ollut yhtyeen mieleen.

– Sen takia bändi boikotoi ensi-iltaa, koska me ei voida… No, meidän bändi on kuuluisa siitä, että me ei näytetä meidän kasvoja. Ikävä näin sanoa, mutta ohjaaja vanhana nuoruuden kaverina, niin kyllä se luotto meni kaveriin ihan täysin. Se joutui nyt meikäläisen mustan kirjan sisään, Putaansuu jatkoi.

– Minä ja koko bändi otettiin se hyvin henkilökohtaisesti. Se oli henkilökohtainen luottamuksen pettäminen. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että leffa on paska, ja ymmärrän sen hyvin leffan kannalta. Leffa on erittäin hyvä, mutta se ei toiminut meidän pelisäännöillämme. Me ei voida seisoa sen kohtauksen takana.

Viihdeuutiset

Lordi villitsi Lontoossa – katso kuvat ”karmealta” keikalta

Suomalainen monsterheavy-yhtye Lordi nousi euroopanlaajuiseen suosioon voitettuaan Euroviisut vuonna 2006 kappaleella Hard Rock Hallelujah. Sittemmin yhtye on keikkaillut jonkin verran myös kansainvälisillä areenoilla, ja nyt yhtye on villinnyt yleisöä Lontoossa.

Lordi nousi nimittäin lavalle The Garage -klubissa, joka oli pullollaan monsterihevin faneja. Kuvista voidaan huomata, että yleisö oli selkeästi myyty Lordin karmaisevan esiintymisen edessä, ja meno oli vauhdikasta.

Lordi julkaisi 1. maaliskuuta kuudennen studioalbuminsa To Beast Or Not To Beast. Yhtye suuntasi julkaisun myötä myös Euroopan kiertueelle. Lordissa on nykyisin kaksi uutta jäsentä, kun rumpali Mana korvasi viime vuonna menehtyneen Otuksen. Hella puolestaan korvasi yhtyeen kosketinsoittaja Awan, joka jätti yhtyeen viime kesänä. Uudella levyllä on mukana myös muistokappale Otukselle.

Viihdeuutiset

Lordi kuvattiin Dublinissa – mukana uudet jäsenet!

Suomalainen monsterheavy-yhtye Lordi nousi euroopanlaajuiseen suosioon voitettuaan Euroviisut vuonna 2006 kappaleella Hard Rock Hallelujah. Perjantaina viisuvoitto vei yhtyeen Irlantiin, jossa ohjelmassa oli esiintyminen sikäläisessä Euroviisufinaalissa.

Eilen lauantaina Lordi-yhtye kuvattiin Dublinissa, jossa se vieraili RTE-televisiokanavan studioilla. Paparazzit ikuistivat poikkeuksellisen näyttävän yhtyeen saapumassa paikalle.

Lordi julkaisee kuudennen studioalbuminsa To Beast Or Not To Beast Suomessa ja muualla Euroopassa 1. maaliskuuta. Yhtye lähtee julkaisunsa myötä myös Euroopan kiertueelle, jonka vahvistuneet päivämäärät ovat viestin lopussa.

Lordissa on nykyisin kaksi uutta jäsentä, kun rumpali Mana korvasi viime vuonna menehtyneen Otuksen. Hella puolestaan korvasi yhtyeen kosketinsoittaja Awan, joka jätti yhtyeen kesällä. Uudella levyllä on mukana muistokappale Otukselle.

Viihdeuutiset

Hella ja Mana ovat Lordi-yhtyeen uudet jäsenet

Suomalaisen viisuvoittajan, Lordi-yhtyeen, uudet jäsenet ovat rumpali Mana ja kosketinsoittaja Hella. He soittavat Lordin uudella studioalbumilla To Beast Or Not To Beast, joka julkaistaan kansainvälisesti 8. maaliskuuta 2013.

Kyseessä on yhtyeen järjestyksessään kuudes studioalbumi. Yhtye lähtee levynsä julkaisun myötä myös Euroopan kiertueelle, joka on nimeltään Tour Beast Or Not Tour Beast. Kiertuepäivät tarkentuvat alkuvuodesta. Päivämäärämuutoksista tiedotetaan erikseen.

Levy äänitettiin edeltäjänsä lailla Yhdysvaltojen Nashville tuottaja Michael Wagenerin Wireworld-studiolla. Wagener on tuottanut esimerkiksi Ozzy Osbournen ja Alice Cooperin albumeita sekä miksannut Metallican klassikkoalbumin Master of Puppets. Wagenerin sanotaan olevan yksi maailman merkittävimmistä hard rock -musiikin tuottajista.

Rumpali Mana korvaa yhtyeen alkuvuonna menehtyneen rumpali Otuksen. Hella puolestaan korvaa yhtyeen pitkäaikaisen kosketinsoittaja Awan, joka jätti yhtyeen kesällä.

– Tästä levystä voi todellakin sanoa, että tiemme on vienyt vastoinkäymisten kautta voittoon. Uuden kokoonpanon myötä bändi sai uutta, freshiä otetta ja energistä kulmaa, mikä välittyi levytysprosessiin ja uuteen levyyn, Mr. Lordi kertoo.

Lordi-yhtye viettää tänä vuonna 10-vuotisjuhlavuottaan. Uuden levyn julkaisee Suomessa Sony Music ja muualla Euroopassa metallimusiikkiin erikoistunut AFM Records.

Haastattelut Viihde

StaraTV: Lordi videohaastattelu Karjurock-tapahtumassa

Suomalainen suosikkiyhtye Lordi nousi muutama vuosi sitten kansainväliseksi hitiksi, kun se voitti Euroviisut. Ulkomaisten keikkojen jälkeen yhtye on kuluvana kesänä tehnyt pitkästä aikaa keikkoja myös Suomessa. Stara tapasi yhtyeen keulahahmon Mr. Lordin viikonloppuna Karjurockissa.

Kuva: Stara

Kim Rusin haastattelussa Lordi kertoi kuulumisiaan ja paljasti mitä kuuluu yhtyeen tulevalle albumille. Samalla Mr. Lordi paljasti myös työstävänsä parhaillaan jo uutta elokuvaa, josta ei kuitenkaan saanut vielä kertoa yksityiskohtia. Lisäksi hän kommentoi Euroviisujen myötä tulleita negatiivisia seikkoja, sillä menestys ei ollut yhtyeelle yksinomaan positiivinen asia varsinkaan pitkällä tähtäimellä.

Haastattelut

Haastattelussa Lordi

Suomalainen suosikkiyhtye Lordi nousi muutama vuosi sitten kansainväliseksi hitiksi, kun se voitti Euroviisut. Ulkomaisten keikkojen jälkeen yhtye on kuluvana kesänä tehnyt pitkästä aikaa keikkoja myös Suomessa. Stara tapasi yhtyeen keulahahmon Mr. Lordin viikonloppuna Karjurockissa.

– Helvetin hyvä fiilis. Aina on hyvä olla keskellä metsää. Tämä on aivan luonnollinen olotila. Tää on nyt moneen vuoteen ensimmäinen kesä, kun ollaan tehty muutama keikka Suomessa. Ollaan kierretty jossain Saksassa, Italiassa ja Slovakiassa. Ja sit ollaan tehty uusia biisejä ja uusia demoja seuraavalle letulle ja uusia pukujakin. Ihan helvetin kiire, Mr. Lordi kertoi Staralle.

Seuraava levy sekä uusi että vanha

Lordin seuraava täysin uusi albumi ilmestyy alkuvuodesta 2013. Paljon tätä levyä aiemmin, syyskuussa 2012, on kuitenkin luvassa myös toinen julkaisu, jota ainakin yhtyeen fanit ovat odottaneet kovasti.

– Sehän ei ole siis levy mitä tarvii enää tehdä. Se on tehty vuonna 1997 ja oli silloin tarkoitus julkaista. Se on oikeasti Lordin ensimmäinen levy, joka tulee kuitenkin vasta nyt syyskuussa. Se ei ymmärtääkseni tule edes levykauppohin, vaan se on meidän faneille tarkoitettu helmi. Siinä on ollut vähän huolta, ettei massajengi luule, että tämä on uusi levy. Uusi levy tulee vasta tammi-helmikuussa, Lordi tarkensi.

Lordi aloitti uransa jo kauan ennen viisuhuumaa ja sen myötä tullutta julkisuutta. Euroviisujen kaltainen medianäkyvyys on usein kaksipiippuinen asia, ja sellainen se oli myös Lordille.

– On pakko sanoa, että sekä että. Pääasiassa posiviitista, mutta niin paljon kuin se viisushow toi ilmaista julkisuutta ja kaikenlaista hyvää, niin kyllä siinä myös backslash on ollut ennen kaikkea Suomessa aika vahva. Sinänsä voisin lainata vanhaa klassikkoa, että ”En ole katkera, mutta kuitenkin”. Siinä on sellainen hassu efekti. Täytyy muistaa, että bändi on ollut 14 vuotta pystyssä ennen Euroviisuja ja neljä vuotta me oltiin kierrelty ja pyöritty ympäri Eurooppaa.

– Se oli hassua, kun tuli jengille tää kuuluisa viisukrapula, että alkoi vituttaa Lordi, niin se oli niin tämän rakkaan kotimaamme tietty yleisilmiö. Se on tapahtunut kaikille. Ei me olla ensimmäisiä eikä viimeisiä, joille tää on tapahtunut. Että ensin tuuletetaan ja sitten eräänä aamuna ”Ei vittu nää on ihan paskoja”. En mä voi lähteä valehtelemaan, etteikö se vituttaisi välillä. Kaikki asiat kestää aikansa. Kyllä se vitutus alkaa laimenemaan jo ja alkaa menemään normaaleihin uomiinsa.

”Ei olla millään tavalla poliittinen orkesteri”

Suositun yhtyeen imagoon kuuluvat olennaisena osana pelottavan näyttävät asut ja maskit. Ne ovat saaneet innoituksensa paristakin eri lähteestä, joista olennaisin lienevät kauhuelokuvat.

– Sieltähän ne. Eivät ne suoraan sieltä tule, tai en ainakaan myönnä että tulee, mutta helvetisti vaikutteita. Imagollisesti orkesteri on sekoitus kasaria, näitä oikein visuaalisia heavybändejä Kiss, W.A.S.P., Alice Cooper, Twisted Sister ja se sitten sekoitettuna kauhuleffoihin. Sieltä niitä tulee. Kyllä kauhugenre on vahva vaikuttaja, Lordi kertoi.

Omaa suosikkikauhuelokuvaansa yhtyeen keulahahmon ei tarvitse kovin pitkään pohtia.

– Kyllä se on aina Evil Dead 2. En sitten tiedä olisko se oikeasti, jos alkaisin pisteyttämään jokaisen osa-alueen, mutta ainakin nostalgiatasolla se on mulle se ihan ykkönen.

Lordin kappaleet ovat muun imagon tavoin varsin synkkiä. Silti niistä osa on saanut innoituksensa ihan oikeasta elämästä. Joskus tosin hieman piilotettuna.

– Niin, biisien sanat ja se mitä lavalla tapahtuu on kaksi eri asiaa. Kun katsoo biisien sanoja, niin niissä on joissain tietysti avointa tilitystä ja joissain on piilotettuna jotain oikeaa asiaakin, Lordi kertoi Staralle.

– Oikeasti ne ovat kauhutarinoita tai sitten jonkinlaisia hard rockin tai heavyn ylistyslauluja, joissa pidetään hauskaa. Me ei olla millään tavalla poliittinen orkesteri eikä haluta ollakaan, mutta onko Lordin elämä niin synkkää, niin ei saatana. Se mitä stagella tehdään, niin se kuuluu stagelle.

”Aikuiset miehet kumipuvut päällä”

Kaikki eivät kuitenkaan ymmärrä, että yhtyeen show on vain show, eikä sitä siksi tarvitse välttämättä viedä joka paikkaan mukanaan.

– Minä muistan jossain vaiheessa 2002 – 2003 joku toimittaja oli jossain Saksassa kiukkuinen, kun se ihmetteli, että miksi me ei olla haastattelussa samanlaisia kuin stagella. Miksi ei jatketa sitä imagoa loppuun asti.

– Siis jos me ollaan hirviöitä, jotka syö ja tappaa, niin pitäisikö meidän oikeasti käydä jengin kimppuun haastatteluissa? Slipknot teki sitä jossain vaiheessa. Tästä pelleilyasiasta voidaan olla montaa mieltä, että pannaan aikuiset miehet kumipuvut päällä leikkimään hirviötä. Mutta se on pelleilyä, että lähtee esittämään jotain. Se kuuluu stagelle, mutta ei tänne.

Lordin keulahahmo on kunnostautunut jo monilla taiteen eri saroilla, joista yksi on kuvataide. Uusi näyttely nähdään sekin Rovaniemellä.

– Siellä nähdään sellaisia mukavia kivoja kuvia mitä mä oon maalannut. Mullahan on huumoria niissä kuvissa. Minä itse nauran niille ja ne ovat sitä meikäläisen huumoria. Siellä on meikäläisen kahden edellisen näyttelyn jämät – tai satoa. Osa on sellaisia, jotka on ihan fiilispohjalta maalattu ja loput ovat levynkansia varten ja sen sellaista.

Lordin Dark Floors -elokuva ei ollut valtava yleisömenestys, mutta omassa sarjassaan se niitti kuitenkin menestystä. Nyt Lordi paljasti työstävänsä jo kokonaan uutta elokuvaprojektia.

– Meillä on itse asiassa uutta viritelmää. Mutta ei kuitenkaan mitään sellaista mitä voisi kuvitella, eikä mitään Dark Floorsia. En kuitenkaan pysty siitä puhumaan, kun se tuotantoyhtiö vissiin ilmoittaa sen asian. Mut se ei olekaan sellainen kuin voisi kuvitella, että uusi kauhuleffa.

Haastattelun jälkeen Lordi suuntasi esiintymislavalle. Yhtyeen keulahahmolla oli lähitulvaisuuden suunnitelmat hyvin hallussa.

– Tossa pitäisi keikka vetää. Sitten biisien tekemistä, demottelua ja pukujen suunnittelua. Ja sitten toi hässäkkä. 30. elokuuta lähdetään Nashvilleen studiohommiin. Väliin mahtuu vielä jotain keikkaa ja ohjelmaan kuuluu myös mökkeilyä Rovaniemellä.

Kim Rusi
KarjuRock

Viihdeuutiset

Mr. Lordi roolistaan: ”Aikuiset miehet leikkivät hirviötä kumipuvut päällä”

Stara tapasi uutta levyään parhaillaan valmistelevan Lordi-yhtyeen keulahahmo Mr. Lordin viime viikonloppuna Karjurockissa. Haastattelussa heavytähti myönsi, että jotkut varsin synkän yhtyeen kappaleet ovat saaneet innoitusta tosielämästä.

– Niin, biisien sanat ja se mitä lavalla tapahtuu on kaksi eri asiaa. Kun katsoo biisien sanoja, niin niissä on joissain tietysti avointa tilitystä ja joissain on piilotettuna jotain oikeaa asiaakin.

– Oikeasti ne ovat kauhutarinoita tai sitten jonkinlaisia hard rockin tai heavyn ylistyslauluja, joissa pidetään hauskaa. Me ei olla millään tavalla poliittinen orkesteri eikä haluta ollakaan, mutta onko Lordin elämä niin synkkää, niin ei saatana. Se mitä stagella tehdään, niin se kuuluu stagelle.

Kaikki eivät kuitenkaan ymmärrä, että yhtyeen show on vain show, eikä sitä siksi tarvitse välttämättä viedä joka paikkaan mukanaan.

– Minä muistan jossain vaiheessa 2002 – 2003 joku toimittaja oli jossain Saksassa kiukkuinen, kun se ihmetteli, että miksi me ei olla haastattelussa samanlaisia kuin stagella. Miksi ei jatketa sitä imagoa loppuun asti, Lordi kertoi Staralle.

– Siis jos me ollaan hirviöitä, jotka syö ja tappaa, niin pitäisikö meidän oikeasti käydä jengin kimppuun haastatteluissa? Slipknot teki sitä jossain vaiheessa. Tästä pelleilyasiasta voidaan olla montaa mieltä, että pannaan aikuiset miehet leikkimään hirviötä kumipuvut päällä. Mutta se on pelleilyä, että lähtee esittämään jotain. Se kuuluu stagelle, mutta ei tänne.

Viihdeuutiset

Lordi Euroviisuista Staralle: ”En ole katkera, mutta kuitenkin”

Suomalainen hittiyhtye Lordi on niittänyt viime vuosina menestystä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Tänään yhtye on ollut otsikoissa miehistönvaihdoksensa merkeissä, mutta Stara tapasi yhtyeen keulahahmon Mr. Lordin jo viime viikonloppuna Karjurockissa.

Lordi aloitti uransa jo kauan ennen viisuhuumaa ja sen myötä tullutta julkisuutta. Euroviisujen kaltainen medianäkyvyys on usein kaksipiippuinen asia, ja sellainen se oli myös Lordille.

– On pakko sanoa, että sekä että. Pääasiassa posiviitista, mutta niin paljon kuin se viisushow toi ilmaista julkisuutta ja kaikenlaista hyvää, niin kyllä siinä myös backslash on ollut ennen kaikkea Suomessa aika vahva. Sinänsä voisin lainata vanhaa klassikkoa, että ”En ole katkera, mutta kuitenkin”. Siinä on sellainen hassu efekti, Mr. Lordi kertoi Staralle.

– Täytyy muistaa, että bändi on ollut 14 vuotta pystyssä ennen Euroviisuja ja neljä vuotta me oltiin kierrelty ja pyöritty ympäri Eurooppaa. Se oli hassua, kun tuli jengille tää kuuluisa viisukrapula, että alkoi vituttaa Lordi, niin se oli niin tämän rakkaan kotimaamme tietty yleisilmiö. Se on tapahtunut kaikille.

– Ei me olla ensimmäisiä eikä viimeisiä, joille tää on tapahtunut. Että ensin tuuletetaan ja sitten eräänä aamuna ”Ei vittu nää on ihan paskoja”. En mä voi lähteä valehtelemaan, etteikö se vituttaisi välillä. Kaikki asiat kestää aikansa. Kyllä se vitutus alkaa laimenemaan jo ja alkaa menemään normaaleihin uomiinsa.

Lordi julkaisee ensimmäisen albuminsa faniensa iloksi syyskuussa, mutta seuraava varsinainen uusi levy on kaupoissa ensi vuoden alussa.