Lordi: Tämä oli rockmusiikin voitto!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eilisen Euroviisuspektaakkelin jälkeen Suomen uudet kansallissankarit siirtyivät Ateenassa kansainvälisen median tentattavaksi Euroviisujen lehdistötilaisuuteen.

Lordi veti tilaisuuden (katso video) läpi neljän tuulen hattu päässään erittäin vakuuttavasti ja sujuvalla englannilla. Lordilta tentattiin muiden muassa haaveiliko hän koskaan Euroviisujen voitosta vai olisiko se ollut hänen pahin painajaisensa.

– Meidän ei pitänyt alunperin edes olla mukana Euroviisuissa. Meille soitettiin viime kesänä kesken levytyssession ja pyydettiin mukaan Euroviisuihin. Ihmettelimme ensin, että olivatko he soittaneet oikeaan numeroon. Levymme oli tulossa ja ajattelimme viisujen olevan hyvää markkinointia.

Lordin mukaan voitolla on merkittävä vaikutus Euroviisujen tulevaisuuteen.

– Tämä oli rockmusiikin voitto. Ei siis vain Suomen tai Lordin voitto, vaan rockmusiikin voitto. Lisäksi se oli myös suvaitsevaisuuden voitto. Nyt hirviöiden näköinen hard rock-yhtye ja Suomi ovat voittaneet Euroviisut.

– Tästä eteenpäin eurooppalaiset huomaavat, että ajat ovat muuttuneet ja on muitakin musiikkityylejä kuin pop ja balladit. Tämä oli todiste siitä, että jatkossa myös rock- ja metalliyhtyeet voivat voittaa Euroviisut. Ehkä muutaman vuoden kuluttua näemme Euroviisuissa myös metalli-, rock-, hiphop-yhtyeitä ja monenlaisia musiikkityylejä. Sen pitäisi olla Euroviisujen pääasia.

Ruotsalainen toimittaja halusi tietää, miltä Lordi näyttää maskinsa alla.

– Minkä maskin?

– Aloitin yhtyeeni 14 vuotta sitten ja 12 vuotta sitten sain idean, että meidän tulisi näyttää hirviöiltä ja halusimme olla maailman cooleimman näköinen rockyhtye. Hahmomme ovat meidän käyntikorttimme.

– Emme aio koskaan ottaa maskejamme pois, koska se ei olisi Lordi. Se on sama asia kuin Joulupukki ottaisi lasten edessä partansa pois ja kertoisi olevansa isä. Hahmomme asuvat lavalla ja elävät fantasiamaailmassa. Imagomme on olemassaolomme kulmakivi ja pyydän kaikkia arvostamaan työtämme.

Katso video lehdistötilaisuudesta!

Tilaa Lordin melodinen Hard Rock Hallelujah soittoääni!

Lue Lordin haastattelu tästä tai kuuntele koko haastattelu podcastina!