Da Vinci Koodi avasi ennätysmäisesti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime viikolla ensi-iltansa maailmalla saanut Da Vinci Koodi -elokuva on avannut menestyksekkäästi kriitikkojen nihkeistä arvosteluista huolimatta. Elokuva tuotti ensimmäisenä viikonloppunaan maailmanlaajuisesti huimat 224 miljoonaa dollaria.

Dan Brownin kirjaan perustuva elokuva nousi samalla kaikkien aikojen toiseksi menestyneimmäksi avaajaksi. Sen edelle menee vain Star Wars III : Sithin kosto. Pelkästään Yhdysvalloissa elokuva toi kassaan 77 miljoonaa dollaria.

Suomessa viikonloppuna myydyistä elokuvalipuista peräti 75 prosenttia myytiin Da Vinci Koodiin ja elokuvan näki 59.763 suomalaista. Lipputulot olivat yhteensä hieman yli 500.000 euroa.

Cannesissa ensi-iltansa saanut elokuva on kohdannut ennennäkemättömän paljon kritiikkiä varsinkin uskonnollisilta ryhmiltä. Kritiikki on toiminut samalla elokuvan hyödyksi, kun palstatilaa on riittänyt ennätysmäisesti. Elokuvan tarinassa väitetään, että Jeesuksella oli yhteinen lapsi Maria Magdalenan kanssa ja että heidän sukujuurensa ovat jatkuneet meidän päiviimme saakka.

Taannoin Passion Of The Christ -elokuvan tehnyt näyttelijä Mel Gibson on haukkunut Da Vinci Koodi -kirjan ja -elokuvan syyttäen niitä hyökkäyksestä uskontoaan vastaan.