Lordi antaa Isä Mitrolle anteeksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viisuvoittaja Lordi esiintyi tänään lehdistötilaisuudessa Helsingissä. Aplodien saattelemana sisään astunut yhtye pyysi heti tilaisuuden alkajaisiksi medialta ettei yhtyeen siviilihenkilöiden valokuviaan julkaistaisi mediassa.

– Minulla on pyyntö, että ette lähtisi tuhoamaan tätä meidän duunia ja imagon kulmakiveä. Se voi tuntua teistä pelleilyltä, mutta se pelleily toi Euroviisuvoiton Suomeen. Olisi kiva voida käyttää koiria ulkona rauhassa. Ketä kiinnostaa Clark Kent, jos Teräsmies on paikalla kun tarvitaan, Mr. Lordi vertasi.

Ateenassa yhtye juhli viisuvoittoa railakkaasti aamun tunneille saakka, joten Suomeen päästyään suurin puhti oli jo poissa.

– Ateenassa oli äärettömän hyvät bileet. Lauantaina siellä oli mahtibileet ja aika rock´n´roll -meininki. Oli aika raskas päivä alla, joten jos olisin päässyt aloittamaan bileet aikaisemmin, niin olisi voinut vetää kunnon perseet. Sunnuntain bileet oli aika löysät. Nimimerkillä: ”Päätä tyynyyn ja nukkumaan”, Lordi kertoi.

Presidentinlinnaan lateksiasuissa

Yhtye on ansainnut kutsun itsenäisyyspäivän vastaanotolle presidentinlinnaan. Ilman pukuja yhtyettä ei kuitenkaan siellä tulla näkemään, jos kutsu kolahtaa postiluukusta.

– Jos sellainen lapsus pääsee lipsahtamaan, että kutsu tulee, niin me otettaisiin se käsittämättömänä kunnianosoituksena vastaan. Kyseessä on kuitenkin pitkässä juoksussa vain yhdet bileet, jossa ei lähdetä tuhoamaan meikäläisen elämäntyötä. Lordihan Euroviisut tänne toi, eli ilman maskeja ei olisi linnakutsuja tulossakaan. Jos maskeissa saa mennä, niin kyllä kättelemään lähdetään. Tämä on meidän kansallisasumme.

Lordin kansallisasu on takuulla perinteistä kansallisasua kuumempi, mutta Ateenan helteessäkin yhtye oli puvuissa kuin kotonaan.

– Kuvitelkaa ihmisen kokoinen kortsu päällenne tai kokeilkaa kiertää itsenne plastiikkakelmuun ja laittakaa sinne vielä sukkapukuja, nahkaa ja vöitä kiristämään ikävistä paikoista. Puvun sisällä on joka tapauksessa kuuma. Ihan yhtä kuuma on toukokuussa Ateenassa kun tammikuussa Rovaniemellä.

Lordi antaa Mitron puheet anteeksi

Stara.fi uutisoi lauantaina, kuinka Isä Mitro Repo kertoi BBC:n haastattelussa jo pelkän Lordin nimen olevan pyhäinhäväistys. Hänen mielestään yhtyeen valinta Suomen edustajaksi oli nuorison protesti maamme huonon viisumenestyksen johdosta. Lordi ei ole kritiikistä moksiskaan, ja lupasikin antaa kirkonmiehelle anteeksi.

– Kun on näitä epäilijöitä kaikenlaisia Isä Mitroja sun muita, niin haluan sanoa tässä, että me annetaan teille anteeksi.

Viisuvoitto on tuonut Lordille käsittämättömän määrän kansainvälistä julkisuutta ja yhtyeen levy julkaistaan pian kymmenissä maissa. Rahaa on siis tulossa, mutta summista on vielä turhan aikaista puhua.

– Jos jonain päivänä tämä meikäläisten rokkiunelma kantaisi niin pitkälle, että päästäisiin Ville Valon lompakon paksuuteen, niin voisin lentää Helsinkiin koneella.

Voiton kunniaksi perjantaina järjestetään Helsingissä voitonjuhlat. Yhtye ei esitä siellä koko settiään, mutta luvassa on varmasti ikimuistoinen keikka.

– Perjantaina mennään torille soittamaan vähän rockia. Se on kiitos niille ihmisille, jotka uskoivat meihin ja jotka äänestivät meitä. Se merkitsee meille tosi paljon.