Da Vinci Koodi

Elokuvat · Stara.fi

Vuoden kohutuin elokuva Da Vinci Koodi sai jo ennen ensi-iltaansa aikaan valtaisan mediamylläkän, kun varsinkin kirkonmiehet arvostelivat kilpaa elokuvan antia.

Dan Brownin ohjaamaan menestyskirjaan perustuva elokuva käynnistyy, kun Louvren taidemuseossa tehdään murha. Ruumiin löytyessä näky on kuitenkin kaikkea muuta kuin tavanomainen. Näkyä tutkimaan kutsutaan tutkija Robert Langdon (Tom Hanks), joka pääseekin pian salaperäisen uskonnollisen seuran jäljille.

Johtolanka toisensa perään ohjaa Langdonin ja Sophie Neveun (Audrey Tatou) kohti salaisuutta, jota on varjeltu jo yli 2000 vuotta. Samaan aikaan albiinomunkki Silas yrittää päästä heidän edelleen tavoitteenaan tuhota todistusaineisto maailman suurimmasta salaisuudesta.

Elokuvan tarina on varmasti lähes kaikille tuttu. Leffaversiossa on saatu tavoitettu kiitettävästi kirjan tunnelma, mutta kuten usein käy, elokuva ei vastaa ihan loistavan kirjan asettamia odotuksia. Tarina etenee vauhdilla, mutta silti kahden ja puolen tunnin kesto tuntuu hieman turhan pitkältä. Ohjaaja Ron Howard on kuitenkin saanut intensiteetin kohdalleen, joten haukotuksia tuskin nähdään.

Tom Hanksin ja Audrey Tatoun kemia ei yllä parhaalle mahdolliselle tasolle ja dialogia on paljon. Alfred Molina toimii mainiosti sivuosassa piispa Aringarosan roolissa ja Paul Bettany onnistuu kiitettävästi pelottavan albiinomunkki Silasin roolissaan. Kokonaisuutena Da Vinci Koodi on mainio paketti, joka toimii varmasti myös niille, jotka eivät ole kirjaa lukeneet.

Genre: Jännitys/draama (K15)Ohjaaja: Ron HowardPääosissa: Tom Hanks, Audrey Tatou, Ian McKellen, Alfred Molina, Jean RenoKesto: 2h 31minEnsi-ilta: 19.5.2006

Pisteet 4/5