Sunrise Avenue soi Ranskan ympäriajossa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen pop-rock-yhtye Sunrise Avenue solmi aiemmin maailmanlaajuisen levytyssopimuksen, jonka ensimmäisiä vaikutuksia aletaan nyt nähdä Euroopassa. Ranskalainen ZDF -televisionavana on nimittäin valinnut yhtyeen Fairytale Gone Bad -kappaleen maan tunnetuimman urheilutapahtuman tunnusmusiikiksi.

Maailman tunnetuimman pyöräilykilpailun, Ranskan ympäriajon, jutuissa soi tänä vuonna siis suomalainen musiikki. Kappaleesta on tehty useita versioita, jotka tulevat soimaan ympäriajojen lähetysten alku- ja lopputrailereissa, päivän kohokohtien koosteissa ja kilpailuspoteissa.

Suhteellisen tuoreessa muistissa on vielä vuoden 1995 jääkiekon MM-kilpailut, jolloin Yleisradio valitsi kisojen tunnukseksi Tom Jonesin I I Only Could -kappaleen, josta tuli Suomessa valtaisa hitti. Tämän hetken maailman suosituin kappale Gnarls Barkleyn Crazy nousi niin ikään hitiksi soituaan lyhyenä versiona televisiomainoksessa Britanniassa.

Sunrise Avenuen Fairytale Gone Bad -singlen musiikkivideo kuvataan Espanjan Barcelonassa. Videon ohjaa USA:ssa työskentelevä tunnettu ohjaaja-valokuvaaja Ralf Strathmann, joka on aikaisemmin kuvannut ja ohjannut videoita monille maailmantähdille, kuten Apocalyptica, Blink 182, Dr. Dre, HIM, Nine Inch Nails.