Katri Ylander : Katri Ylander

Albumit · Stara.fi

Idols-kisassa toiseksi sijoittunut Katri Ylander saa viimein julkaistua kovasti odotetun esikoisalbuminsa. Katrin Stella-cover Piste oli ainoa Idols-kisasta syntynyt todellinen hitti, joka loikin hänen tyylilleen selvät suuntaviivat ja antoi luvan odottaa levyltä paljon.

Levyn yleissoundi on odotusten mukaisesti hyvin stellamainen. Katrin ääni sopiikin mainiosti kevylle ja positiiviselle suomipopille. Jo ensimmäisen kuuntelukerran jälkeen selviää, että tätä albumia on tosiaan t-e-h-t-y, eikä täytekappaleita ole päästetty pilaamaan kokonaisuutta.

Levy on yllättävän selkeä kokonaisuus ottaen huomioon, että sillä mukana on useita tuottajia ja biisintekijöitä. Stellan Janne Sivonen on työstänyt Pisteen lisäksi myös Vuorollaan -kappaleen. Materiaalia ovat työstäneet hänen lisäkseen myös Patric Sarin, Jukka Backlund, Lasse Kurki, Jukka Immonen, Anssi Kela, Arttu Peljo, Maki Kolehmainen, Petri Munck ja Edu Kettunen. Nimekäs joukko siis.

Ensimmäinen singlelohkaisu Onko vielä aikaa? toimii yleisellä tasolla mukavasti, mutta kertosäkeen lyriikkapuolella on aivan liikaa tavaraa. Kappaleen tunnelma on muilta osin rauhallinen, joten liian täyteen ahdettu kertsi ei sovi kappaleen tunnelmaan, vaikka melodia on kunnossa. Parissa muussakin kappaleessa lyriikkapuolella mennään hieman liiaksi ns. teiniosastolle.

Tasokkaalta levyltä erityistä hittipotentiaalia on kappaleissa Ei kiinnosta, Vuorollaan, Hyvästit ja huutomerkit ja Särkymätön sydän. Lisäksi Aamuaurinkoon on upea radioveto, joka löytää toivottavasti tiensä radioiden kesähittien joukkoon.

Katrin esikoista voi hyvällä syyllä verrata Irinan ensimmäiseen albumiin, jolta lohkaistiin useita hittisinglejä. Ensimmäisen albuminsa perusteella Ylander on selvästi Idols-kisan todellinen voittaja, joka tulee ihastuttamaan kaiken ikäisiä vielä pitkään. Omassa genressään albumi täyttää viiden pisteen kriteerit hienosti. Tässä on vuoden parhaita suomipop-albumeja.

Pisteet 5/5