Silent Hill

Elokuvat · Stara.fi

Silent Hill -elokuva perustuu samannimiseen kauhupeliin. Siinä äiti Rose De Silva vie lapsensa Silent Hill -nimiseen hylättyyn pikkukaupunkiin, koska tämä on unissaan ilmoittanut haluavansa juuri sinne. Kaupunkiin päästyään Rose kadottaa lapsensa ja joutuu häntä etsiessään kohtaamaan kauhuja toisensa jälkeen.

Pimeyden voimien valtaama entinen kaivoskaupunki elää öiseen aikaan tyystin erilaista elämää kuin päivisin. Paikalliset asukkaat pakenevatkin öiksi kirkkoon, jossa heidän elämänmenoaan ohjaa paikallinen lahkojohtaja.

Elokuvan alussa nähdään hyvin pelimäinen intro, ja jatkokin on lähellä pelin tunnelmaa. Örkkien ensimmäisessä hyökkäyksessä tulee mieleen, että tämä on nähty jo moneen kertaan. Lavastus on onnistunut hyvin, vaikkakin alituinen tuhkasade ja savu menevät jo hieman yli. Samoin ihmisiä syövät pikkuörkit ovat korneja ja turhan raskasta kauraa elokuvaversioon varsinkin, jos kyseinen peli ei ole tuttu.

Elokuvan kovaääniset äänitehosteet yrittävät paikkailla juonen aukkoja, mutta selvää juonta ohjaaja ei ole kyennyt luomaankaan. Tarina on jäänyt hieman häilyväksi irtonaisten kohtausten jonoksi. Tosin elokuvan absurdille tarinalle antaa lisäulottuvuutta se, että elokuvan kaltaisia lahkoja on Yhdysvalloissa ollut olemassa myös tosielämässä.

Erikoistehosteet on toteutettu hienosti, kuten myös musiikkivalinnat, jotka ovat tyylikästä triphoppia. Roolituksen puolella Sharon-pikkutyttöä esittävä Jodelle Ferland on loistava valinta monipuoliseen ja monikasvoiseen tuplarooliinsa. Myös Rose-äidin roolissa näyttelevä Radha Mitchell tekee toimivan roolityön.

Genre: Kauhu (K15)Ohjaaja: Christophe GansPääosissa: Radha Mitchell, Laurie Holden, Sean Bean, Deborah Kara Unger, Jodelle FerlandKesto: 2h 08minEnsi-ilta: 7.7.2006

Pisteet 3/5