Lordi esiintyy 50 miljoonalle katsojalle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Euroviisuvoittaja Lordi on joutunut jälleen perumaan kotimaan keikkojaan ulkomaisten esiintymisten takia. Yhtye esiintyy ensi viikolla torstaina Moskovan Punaisella torilla järjestettävässä megakonsertissa, joka televisioidaan arviolta 50 miljoonalle katsojalle. Paikan päälle odotetaan useita kymmeniä tuhansia katsojia.

Moskovan keikan takia Lordi joutui perumaan vain viikon varoitusajalla ensi keskiviikoksi kaavaillun Tammerfestin keikkansa. Festivaalin järjestäjien mukaan tilalle ei ehditä järjestää korvaavaa esiintyjää.

– Ruplan voitto tuli yllätyksenä, Moskovan punainen tori voitti Tampereen punaisen torin. Emme halua otsikoita ”joku korvaa Lordin”, sillä sellaista ei ole. Tällä aikataululla emme edes yritä hankkia korvaavaa esiintyjää. Käytännössä festivaalin avajaiskonsertti muuttuu ilmaistilaisuudeksi, johon hankimme paikallista ohjelmaa, kommentoi Tammerfest ja Sauna Open Air -tapahtumien promoottori Jussi Santalahti.

Tampereen Keskustorille suunnitellun keikan peruuntuminen oli kova paikka Tammerfestin järjestäjille, eikä yhtyettä kannata odottaa korvaavalle keikalle.

– Lordin konserttiin ostetut liput lunastetaan takaisin ostopaikoista viikon kuluessa, sillä ainakaan minun toimestani Lordia ei Tampereella nähdä pitkään aikaan, Santalahti toteaa festivaalin verkkosivuilla.

Santalahden järjestämä Sauna Open Air -tapahtuma oli yksi niistä tahoista, joka tuki tuhansien eurojen lahjoituksellaan merkittävästi yhtyeen Euroviisuissa nähtyä pyrotekniikkaa. Seuraavaksi Lordin voi nähdä Turun Ruisrockissa tämän viikon perjantaina.