Disney oikeuteen piraattileffasta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Käsikirjoittaja Royce Mathew väittää, että Pirates Of The Caribbean -elokuvan tarina on alunperin hänen kirjoittamansa ja että Disney on varastanut hänen ideansa.

Mathewin mukaan hän on kirjoittanut yliluonnollisen merirosvolaivan tarinan jo 80-luvulla. Tuolloin hän lähetti käsikirjoituksensa ja kuvakäsikirjoituksensa amerikkalaiseen tekijänoikeustoimistoon ja sen jälkeen Hollywoodiin. Hänen alkuperäisessä tarinassaan laivan nimi on lisäksi Musta Helmi, eli sama kuin kyseisissä elokuvissa.

Nyt Royce Mathew vaatii vahingonkorvauksia ja myyntikieltoa elokuvan oheistuotteille. Sekä Disney, että elokuvan jakelija Buena Vista ovat kiistäneet syytökset perättöminä. Elokuvasarjan toinen osa tuotti pelkästään Yhdysvalloissa avausviikonloppunaan noin sata miljoonaa euroa.