Kesähitti Boten Anna villitsee meillä ja maailmalla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ruotsissa ja Norjassa vuoden viralliseksi kesähitiksi on noussut Basshunter-projektin Boten Anna -kappale. Jonas Altbergin käsialaa oleva hitti kertoo Anna-nimisestä IRC-botista, johon mies rakastuu tietämättä, että keskustelukumppanina onkin vain kone.

Altberg on tehnyt musiikkia Basshunter -nimellä vuodesta 1999 saakka ja hän julkaisi The Bassmachine -esikoisalbuminsa kotisivuillaan vuonna 2004. Keväällä listoille noussut jättihitti Boten Anna on nostanut Basshunterin kaiken kansan tietoisuuteen varsinkin Ruotsissa ja Norjassa. Vuonojen maassa se löi itsensä läpi viimeistään toukokuussa, kun kappale valittiin koulujen päättäjäistapahtuman tunnuskappaleeksi.

Biisi perustuu osittain tositapahtumiin, sillä Anna -niminen botti on tosiaan olemassa artistin #BassHunter.se -IRC-kanavalla. Sittemmin #Anna -kanavalle on ilmestynyt valtavasti botteja.

Suomeen Boten Anna rantautui äskettäin ja Stara odottaakin siitä tulevan syksyn kuuminta ilmiötä tanssilattioilla. Staran levy-yhtiöstä saamien tietojen mukaan albumin pitäisi valmistua ensi viikolla ja se julkaistaan Suomessa alustavasti elo-syyskuussa.

Kappaleen musiikkivideon voi nähdä Googlen Videossa tai YouTubessa. Lue Basshhunter : Boten Anna -arvostelu tästä!