Superman Returns

Elokuvat · Stara.fi

Teräsmies -elokuvat saavat jälleen jatkoa, kun Superman Returns saapuu valkokankaalle. Nyt pääosassa nähdään siloposkinen Brandon Routh, Lois Lanen roolissa Kate Bosworth ja Lex Luthorina Kevin Spacey.

Leffan tarinassa Superman palaa viiden vuoden reissultaan takaisin maahan. Tuona aikana on ehtinyt tapahtua paljon, sillä Lois Lane on perustanut perheen ja arkkivihollinen Lex Luthor päässyt vankilasta. Hänellä on nyt uudet kujeet mielessään, sillä mies on päättänyt perustaa kokonaisen uuden kryptoniitti-mantereen.

Toimittaja Clark Kent joutuu jälleen taiteilemaan alter egonsa, töidensä ja Lois Lanen välillä, mutta nyt rakkauden esteenä ovat myös Lanen aviomies ja lapsi. Myös muu maailma on tottunut tulemaan toimeen ilman Supermania, joten hänen on lunastettava paikkansa yhteiskunnassa. Luthorin toimet tekeävät siitä äärimmäisen vaarallista – jopa hengenvaarallista.

Superman Returns ylittää odotukset perinteisestä jatko-osasta, ja lopputuloksena valkokankaalle on päätynyt kelvollinen tarina. Varsinaista menestyselokuvaa tästä ei välttämättä saa, mutta Supermanin ystäville se lienee hyvää viihdettä.

Dana ja Christopher Reevelle omistetussa elokuvassa Brandon Routh toimii kiitettäväsi Supermanina, mutta Kevin Spacey ei ole tarpeeksi räväkän oloinen Lex Luthoriksi. Mukaan on pujahtanut myös joitain virheitä, kuten pikkupojan kännykkäkameralla ottamat äärimmäisen laadukkaat lehtikuvat. Ne tuskin kuitenkaan haittaavat monenkaan katselunautintoa. Reilun kahden ja puolen tunnin kesto on elokuvalle kuitenkin hieman liian pitkä.

Genre: Toiminta/seikkailu (K11)Ohjaaja: Bryan SingerPääosissa: Brandon Routh, Kate Bosworth, James Marsden, Frank Langella, Eva Marie Saint, Parker Posey, Kal Penn, Sam Huntington, Kevin SpaceyKesto: 2h 37min

Pisteet 3/5