Heartbreak Hotel

Elokuvat · Stara.fi

Ruotsalaiset elokuvat ovat tuottaneet viime vuosina lähes poikkeuksetta positiivisia yllätyksiä. Siinä ei kuitenkaan onnistu tuorein yrittäjä, Colin Nutleyn ohjaama Heartbreak Hotel. Elokuva on luokiteltu komediaksi, mutta räväkän alun jälkeen siitä kasvaa tumma ihmissuhdedraama.

Elokuva kertoo kahdesta ”nelkyt ja risat” naisesta, Elisabethista ja Gudrunista, jotka tapaavat toisensa erittäin epämiellyttävissä merkeissä, mutta ystävystyvät monien vaiheiden jälkeen. Iltaisin kotiinsa sulkeutuva Gudrun pääsee railakkaamman elämän makuun, kun Elizabeth opettaa hänet pitämään hauskaa kaupungin yöelämässä.

Pian molempien hajonneet avioliitot alkavat kuitenkin kummitella ja hauskuus loppuu. Lämmin ystävyys kantaa kuitenkin karikoiden yli.

Elokuvan alkua pohjustetaan turhan pitkään. Kun tarina lopulta alkaa, kuvakerrontaa voisi kuvata sanalla sillisalaatti. Siinä hypitään päämäärättömästi ja tökerösti kohtauksesta toiseen niin, että katsoja saa olla todella valppaana, että pysyy kärryillä aikajanan ja tapahtumapaikkojen suhteen. Kyseinen ongelma voi johtua myös leväperäisestä käsikirjoituksesta tai huonosta leikkauksesta.

Näyttelijävalinnat eivät ole osuneet kovinkaan hyvin kohdilleen ja osa roolisuorituksista on todella tökeröjä. Komedian ja draaman pinnan alla piilevä elokuvan perussanoma on kuitenkin mitä parhain. Pienin sosiaalinen yksikkö on tosiaan pari.

Näytöksessä olleet 50+ katsojat pitivät ilmeisesti kovasti näkemästään, mutta alle kolmekymppiset eivät elokuvalle syttyneet. Ehkä kyseessä onkin sukupolvien välinen kuilu?

Genre: Komedia (K11)Ohjaaja: Colin NutleyPääosissa: Helena Bergström, Maria Lundqvist, Claes Månsson, Johan RabaeusKesto: 1h 51minEnsi-ilta: 28.7.2006

Pisteet 2/5