The Rasmus-yhtyeen Eero perusti oman yhtyeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

The Rasmus -yhtyeen basistina tutuksi tullut Eero Heinonen levyttää myös The Rasmuksen ulkopuolella. Hänen Hay & Stone -yhtyeensä julkaisee Making Waves esikoisalbuminsa 20. syyskuuta.

Yhtye on retrohenkinen rock-trio, joka ei kaihda bluesin rytmikkyyttä, raskaita riffejä, heittäytyvää improvisointia, akustisen soinnin herkkyyttä tai soiton riemua. Hay & Stone sai alkunsa kolme vuotta sitten, kun kaksi miljoonaa levyä maailmanlaajuisesti myyneen The Rasmuksen basisti Eero Heinonen halusi toteuttaa omia, pääbändistään poikkeavia musiikillisia visioitaan.

– Olen jo pidemmän aikaa halunnut soittaa ihmisille luomaani musiikkia, joka poikkeaa The Rasmuksen materiaalista ja soinnista, sillä olen intohimoinen blues- ja retrodiggari. Tämä bändi toteuttaa tietyllä tavalla unelmaani siitä, miten r&b perinteestä ammentava trio voi soida nykyajassa, Eero kertoo.

Hay & Stone-yhtyeen debyyttialbumi koostuu Lenny Kravitz -tyylisestä riffittelystä, powerblues-energiasta, melodisesta ja voimakkaasta laulusta sekä inspiroivista instrumentaatioista. Levyllä kuullaan yhteiskunnallisesti kantaaottavia ja henkilökohtaisia kappaleita niin omasta isäsuhteesta kuin isäksi tulemisesta.

Bändissä soittavat Heinosen lisäksi kitaristi Petri Kivimäki ja rumpali Hannu Risku. Kivimäki on kulttimaineisen Korpi Ensemblen kitaristi ja lauluntekijä. Risku on tuttu mm. improvisaatioteatteri Stella Polariksesta. Vierailijoina kuullaan mm. trumpetisti Verneri Pohjolaa, sellisti Tuukka Helmistä sekä Katri Bormin laulua.

Yhtyeen nimi on johdettu Eeron sukunimestä.

– Halusin bändille nimen, joka on samaan aikaan raskas ja kevyt sekä jotenkin juureva, sillä tuntuu että juurevuus on asia, joka nykyajan bändeistä ja musiikkitarjonnasta puuttuu. Hay tulee sukunimestäni, suomalaiset sukunimethän ovat usein luontoaiheisia. Stone taas ilmestyi nimeen tasapainon ja rockin vuoksi.