She’s The Man

Elokuvat · Stara.fi

Shakespearen näytelmään löyhästi pohjautuvassa romanttisessa komediassa teinityttö päättää esiintyä kaksoisveljenään ja saa arvaamattaan aikaan melkoisen ihastumis- ja ihmissuhdesopan. Jalkapallosta innostunut Viola Hastings (Amanda Bynes) saa kuulla, että koulun tyttöjen futisjoukkue lakkautetaan, ja hän päättää liittyä poikien joukkueeseen.

Violan veli matkaa sopivasti Lontooseen, joten Viola aikoo päästä joukkueeseen veljenään. Joukkueessa ja varsinkin pukuhuoneessa hänelle tulee tukalat oltavat miesten keskuudessa. Hänen miespuolinen kämppiksensä Duke (Channing Tatum) kärsii sydänsuruista, joita Viola ratkoo veljensä ominaisuudessa menestyksekkäästi. Lopulta Viola kiintyy komeaan kämppikseensä liiankin kanssa, mutta Duke on puolestaan ihastunut Oliviaan (Laura Ramsey), joka ihastuu taas Violaan – ei vaan Sebastianiin.

Ihmissuhdesoppa on siis keitetty, ja sitä avataan perinteiseen teinikomedia-tyyliin. Elokuva ei tarjoa mitään uutta, mutta se on ihan kelvollinen ”aivot narikkaan” osaston komedia. Kökköä ylinäyttelemistä nähtään paljon, ja se alkaa överiksi vedettynä olemaan jo kornia. Väkisin väännettu huumori ei ole nimittäin niitä toimivimpia vaihtoehtoja. Deittileffana tämä toimii toki mainiosti.

Dialogi toimii ja yltyy välillä jopa hersyvän hauskaksi sanailuksi ja kuittailuksi. Elokuvan musiikkivalinnoista lisäpisteistä, sillä ne olivat osuvia. Omassa kevyessä teinihuumori-genressään elokuva on toimiva paketti ja kolmen pisteen arvoinen.

Genre: Romanttinen komedia (K7)Ohjaaja: Andy FickmanPääosissa: Amanda Bynes, Channing Tatum, Laura Ramsey, Vinnie Jones, Robert Hoffman, Alex Breckenridge, Julie Hagerty, David CrossKesto: 1h 47minEnsi-ilta: 7.7.2006

Pisteet 3/5