My Super Ex

Elokuvat · Stara.fi

Eroaminen on usein varsin vaikeaa, mutta joskus se voi olla suorastaan hengenvaarallista. Ivan Reitmanin uudessa My Super Ex -komediassa nähdään yksi versio harvinaisen räiskyvästä erosta.

Arkkitehtitoimiston hissukka Matt Saunders (Luke Wilson) ihastuu harmaavarpuseen nimeltä Jenny Johnson (Uma Thurman), joka onkin kaksoiselämää viettävä supersankari G-Girl. Rauhallisen ravintolaillan aikana Jenny kuulee superkuulollaan avunhuutoja ja ilmoittaa käyvänsä naistenhuoneessa. Muutamassa sekunnissa hän onkin jo G-Girlin ominaisuudessa sammuttamassa tulipaloa.

Jenny paljastettua todellisen minänsä Mattille, tämä haluaa pian erota supersankari-tyttöystävästään. Se ei olekaan helppoa, kun vastassa on supervoimat ja vahva tahto. Mustasukkaisuus antaa vielä lisävoimia.

Kuulostaako tutulta? Niinpä. Kyseessä onkin kryptoniitteineen päivineen harvinaisen typerä Superman rip-off, joka ei onnistu esittämään idean kopiointia edes koomisessa valossa, sillä katsoja tuntee lähinnä myötähäpeää ja pakottavaa tarvetta poistua elokuvateatterista.

Leffan käsikirjoitus lienee peräisin ala-asteen kirjoitustunnilta, kun juonenkäänteet ovat todella korneja ja ennalta-arvattavia. Lisäksi elokuvan dialogi on surkeaa lässytystä. Erikoisinta elokuvassa on se, että käsikirjoitus on yleensäkin päässyt valkokankaalle saakka, ja että siihen on saatu mukaan ihan siedettävät b-sarjan näyttelijät ja vieläpä Uma Thurman.

Tyylillisesti ja musiikkinsa osalta My Super Ex on samaa sarjaa amerikkalaisten koko perheen jouluelokuvien kanssa. Tässä on erittäin vahva ehdokas vuoden huonoimman elokuvan Razzie-pystin saajaksi.

Genre: Sci-fi/komedia (K11)Ohjaaja: Ivan ReitmanPääosissa: Uma Thurman, Luke Wilson, Anna Faris, Eddie Izzard, Wanda SykesKesto: 1h 38minEnsi-ilta: 22.9.2006

Pisteet 1/5