YLE: Mobiilitelevision aloitus voi siirtyä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänään Tampereella järjestettävässä mobiili-tv -alan seminaarissa puhunut Yleisradion toimitusjohtaja Mikael Jungner toisti yhtiön kannan siitä, ettei Yle tule maksamaan erillisiä tekijänoikeuskorvauksia matkapuhelimilla katsottavista mobiililähetyksistä.

– Yleisradion kannalta kaikki eri tekniikat ovat vain jakelukanavia, ja jos kaikkien kanavien osalta pitäisi maksaa tekijänoikeusmaksut, ei siitä tulisi mitään, Yleisradion mobiilistrategiaa valottanut Jungner totesi.

Mikäli kiistat ja kädenvääntö tekijänoikeuksista jatkuvat nykyiseen tapaan, voi Yleiradion mukaantulo siirtyä jopa vuosilla.

– Mobiili-tv voi hyvinkin tulla ensi vuoden alusta. Yleisradio tulee lähettämään ilmaiseksi kaikki viisi digikanavaansa. Näin ei tule kuitenkaan tapahtumaan, ellei tekijänoikeuskysymykset ratkea. Silloin aloitus siirtyy ehkä vuoteen 2008 tai 2009, Jungner kertoi.

Uusista medioista ensi vuoden teemana Yleisradiolla on erityisesti netti-tv:n ja -radion kehittäminen sekä podcastit ja vodcastit. Nettikäyttöinen IPTV on teemana vuosina 2007 ja 2008. Ensi vuoden aikana yhtiö kehittää myös tilauspohjaista on-demand -palvelua.

Yleisradio avasi äskettäin Elävän Arkistonsa internetiin. Ääni- ja videopätkiä ladattiin ensimmäisten päivien aikana peräti 4,5 miljoonaa kertaa.