Snakes On A Plane

Elokuvat · Stara.fi

Lentokone-actionilla on ollut hyvät markkinat viiden vuoden takaisen WTC-iskun jälkeen. Tuorein yritys on Snakes On A Plane, jonka veturina nähtään Samuel L. Jackson.

Leffassa Jackson esittää FBI-agenttia, jonka tehtävänä on saattaa tärkeä todistaja Hawaijilta Los Angelesiin. Turvatoimet ovat tiukat, mutta suurrikollinen on keksinyt uudenlaisen tavan surmata todistaja – ja siinä samassa lentokoneellisen sivullisia. Kone on nimittäin lastattu maailman myrkyllisimmillä käärmeillä, jotka aiheuttavat silmitöntä kauhua päästyään vapaaksi.

Kontillinen myrkkykäärmeitä metalliputkessa kymmenen kilometrin korkeudella on omiaan aiheuttamaan pelonväristyksiä. Käärme- ja ahtaanpaikan kammosta kärsiville elokuva aiheuttanee vähintään viikon unettomuuden.

Käsikirjoitukseltaan elokuva on tuiki tavallinen katastrofileffa. Alkulämmittelyn jälkeen siinä mennään sata lasissa loppuun saakka, eikä hengähdystaukoja juuri ole. Käärmeet tappavat kuitenkin matkustajia sen verran paljon, että niillä mässäillään jo aivan liikaa. Ilmeisesti rajuilla kohtauksilla pyritään korjaamaan juonen keskinkertaisuutta.

Elokuvan näyttelijät ovat pääosin b-luokan staroja, joten päävastuu jääkin Samuel L. Jacksonin harteille. Karismaattinen supertähti on tällaisissa rooleissa jo veteraani, ja kykenee kerrankin näyttämään koviksen lisäksi myös muita ilmeitä. Snakes On A Plane on mukava jännityspläjäys, mutta tuskin sitä vuoden päästä muistellaan.

Genre: Toiminta/kauhu (K15)Ohjaaja: David R. EllisPääosissa: Samuel L. Jackson, Julianna Margulies, Nathan Phillips, Rachel Blanchard, Keith DallasKesto: 1h 47minEnsi-ilta: 29.9.2006

Pisteet 3/5