Presidentin kuolema floppaamassa Yhdysvalloissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Etukäteen jo kovasti kohuttu Death of a President -elokuva on floppaamassa Yhdysvalloissa, kun maan suurin elokuvateatteriketju päätti jättää elokuvan pois ohjelmistostaan. Leffa kertoo kuvitteellisen dokumentaarisen tarinan, jossa presidentti George W. Bush murhataan.

Newmarket Filmsin jakelema elokuva nähtiin ensimmäisen kerran Toronton kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla viime kuussa, jossa se voitti kriitikkopalkinnon. Elokuvan piti ehtiä elokuvateattereihin pikavauhdilla lokakuun lopussa, eli juuri ennen 7. marraskuuta järjestettäviä kongressivaaleja. Nyt se on kuitenkin jäämässä heikoille, kun Regal Entertainment Groupin johtajat päättivät hyllyttää elokuvan teattereistaan.

– Meistä on asiatonta kuvailla istuvan presidentin tulevaa murhaa. Asiaan ei liity poliittista kytköksiä, yrityksen toimitusjohtaja Mike Campbell perusteli.

Muut elokuvateatteriketjut harkitsevat parhaillaan omia toimiaan elokuvan suhteen.

Gabriel Rangen ohjaaman Death of a President -elokuvan pääosassa nähdään itse George W. Bush, vaikka hän ei ole edes käynyt kuvauksissa. Hänen osuutensa on koostettu kokonaan arkistomateriaaleista. Muissa osissa nähdään hieman tuntemattomampia näyttelijöitä. Katso elokuvan traileri tästä.