Stara kummitus

Matkailu Ohhoh!

Yhdysvaltojen aavehotellit listattiin – näissä kummittelee varmasti

Yhdysvaltoihin saa menopaluulentoja Skandinaviasta ennätysedullisesti. Amerikassa riittää nähtävää, ja jokaisella maan osavaltiolla on omaleimainen tapansa edustaa amerikkalaisuutta. Nyt on listattu jenkkien hotellit, joissa kummittelee eniten.

Kummitusjahtiin matkustavien kannattaa tutustua näihin 17 amerikkalaishotelliin, joissa on raportoitu paranormaalia toimintaa. New Orleansissa sijaitseva Hotel Provincial on toiminut sisällissodan aikana sairaalana. Nykyisin rakennuksessa kerrotaan olevan sotilaiden vaeltelevia henkiä.

Estes Parkissa sijaitseva Stanley Hotel on toiminut Stephen Kingin Hohto-teoksen inspiraation lähteenä. Hotellissa tiettävästi kummittelee, ja siellä on erillisiä riivattuja huoneita vierailijoiden käyttöön. Jokaisessa hotellin televisiossa on myös mahdollisuus katsoa Hohto-elokuvaa vuorokauden ympäri.

#goldenhour shoot of the beautiful #stanleyhotel

A photo posted by Stanley Hotel (@thestanleyhotel) on

Charlestonissa sijaitseva Battery Carrige House Inn on tunnelmallinen majoitusalanliike. Hotellin esittelytekstissä kerrotaan herrasmiesmäisestä kummituksesta sekä päättömästä sisällisodan aikaisesta aaveesta.

Floridan Cassadaga on tunnettu spirituaalisesta ilmapiiristään. Hotellin omistajat ovat ylpeinä ilmoittaneet, että heidän majoitusliikkeensä on täynnä henkimaailman toimintaa. Hotellin palveluihin kuuluu myös oma meedio.

#cassadaga #hotel

A photo posted by Hotel Cassadaga (@hotelcassadaga) on

Kun puhutaan Yhdysvaltojen eniten kummittelevasta hotellista, ei Eureka Springsissä sijaitsevaa Crescent Hotelia voi ohittaa hyvällä tahdollakaan. Hotellissa kummitelee vanhoja asiakkaita, joihin pääsee tutustumaan esimerkiksi opastettujen yökierrosten aikana.

Popkulttuuristakin tuttu New York Cityssa sijaitseva Hotel Chelsea on aikoinaan ollut alueensa korkein rakennus. Nyt 12-kerroksinen hotelli jää pilvenpiirtäjien varjoon, mutta siellä mellastavat henget ovat käyneet monille vieraille tutuksi. Nancy Spungen on kuollut samassa rakennuksessa.

Chelsea hotel in snow pic by @christein

A photo posted by Blondie (@blondieofficial) on

Ystävällinen tohtori William Jacocksin henki kummittelee Carolina Inn -nimisessä hotellissa, Pohjois-Karolinan Chapel Hillissä. Hotellissa kuitenkin kerrotaan olevan tunnetun herran lisäksi myös 20 muutakin kummitusta.

A little slice of winter here in NC ❄️❄️❄️☃️#winterinthesouth thanks @alievans923 for awesome pic

A photo posted by The Carolina Inn (@thecarolinainn) on

Hollywood legendaarinen Roosevelt Hotel on julkkishenkien riivaama. Asiakkaat ovat kertoneet nähneensä muun muassa Marilyn Monroen ja Carole Lombardin henkiä vaeltelemassa hotellin käytävillä.

Our doors are open, when are you visiting next? #HotelGoals

A photo posted by The Hollywood Roosevelt (@thehollywoodroosevelt) on

Pahamaineisen Alamon lähellä sijaitseva Emily Morgan Hotel omaa kaksi kummituskerrosta, joista voi varata huoneen pyydettäessä. San Antoniossa sijaitsevan hotellin 12. ja 14. kerrokset ovat toimineen ennen sairaalan kirurgisena osastona ja krematoriona.

I can vouch. It's definitely haunted. #emilymorganhotel #sanantonio #texas #hauntedhotels

A photo posted by Life 101 (@jrandal) on

Voodoo-vaikutteista historiaa omaava New Orleans on mielenkiintoista henkimaailmaa ihannoivien turistien suosikkipaikka. Place D’Armes Hotelissa kiertelee isoäitiään etsivän pikkutytön haamu.

A suite like this? 11/10 would book. #Hotel #Tourism #ExpOldMtl

A photo posted by Hotel Place D'Armes (@placedarmes) on

Milwaukeessa sijaitseva Pfister Hotel on toiminut vuodesta 1863. Hotellivieraat ovat usein valittaneet kummituksista hotellin vastaanottoon.

A lot can change in 100+ years, but some charm never gets old. #ThrowbackThursday #Hotels #HistoricHotels #PfisterHotel #milwaukee

A photo posted by The Pfister Hotel (@thepfisterhotel) on

Jekyll Island Club Hotelilla on mielenkiintoinen historia. Georgian rannikolla Jekyll Islandilla sijaitseva majoitusliike on jäänyt kiinteistön alkuperäisen omistajan pojan hengen tyyssijaksi. Poika ammuttiin.

Goodnight 🎇 #JICH #LaborDayWeekend

A photo posted by Jekyll Island Club Hotel (@jekyll_club) on

Myrtles Plantation sijaitsee St. Francisvillessä, Lousianassa. Legendan mukaan kiinteistössä kummittelee 12 henkeä, joista yksi on rakennuksen pihaan ammuttu William Winter.

This photo was recently sent to us by an overnight guest.. see anything on the stairs? #myrtlesplantation #stfrancisville #americasmosthaunted

A photo posted by The Myrtles Plantation (@themyrtlesplantation) on

New Jerseyn Cape Mayssa on Southern Mansion B&B -niminen hotelli, jonka ajasta iäisyyteen siirtynyt asiakas Ester Mercur kummittelee kiinteistössä edelleen.

New Orleansissa sijaitseva Marshall House on rikkaan historian omaava rakennus. Hotelli on aiemmin toiminut kolme kertaa sairaalana, joten henkiä on alueella riittämiin.

Televisiosarjastakin tuttu noitakaupunki Salem on kummitusfanien ykkösmatkakohde. Hawthrone Hotelissa voi kuulla lapsen itkua, nähdä välkkyviä valoja ja tuntea aaveiden kosketuksen.

Länsirannikolla on ainakin yksi hotelli, jonka voi panna kummitushotellien joukkoon: Queen Anne Hotel. Sanfranciscolainen majoitusalanliike on toiminut aiemmin tyttökouluna.

She wanted to stay in this haunted hotel 😬 #spookyvibes #sanfrancisco #hopeimakeitoutalive #marylake

A photo posted by kirby chipman (@waynenkirby) on

Viihdeuutiset

Tytön selfiestä karmaiseva löytö – pikkupojan hahmo takapenkillä

Yhdysvaltojen Floridassa asuva nainen väittää kummituksen ilmestyneen hänen tyttärensä Facebook-kuvaan. Automatkan aikana taltioidussa selfie-kuvassa teinitytön takana näkyy nimittäin lasta muistuttava hahmo.

Melissa Kurtz oli ajamassa tytärtään Harperia kauneuskilpailuun. Matkan aikana tyttö päätti ottaa selfiekuvan, josta paljastui myöhemmin outo yksityiskohta. Melissa väittää, ettei auton kyydissä ollut kuvaa ottaessa muita kuin hän ja tyttärensä.

Melissa uskoo haamun kuuluneen auto-onnettomuudessa menehtyneelle pojalle. Daily Mail -lehden mukaan paranormaalien asioiden tutkijaksi tituleerattu Greg Pocha puolestaan epäilee aaveen ilmestyneen varoittamaan tytärtä käyttämään turvavyötä.

Harperin äiti kuvailee tytärtään avoimeksi paranormaaleja ilmiöitä kohtaan. Olipa kyseessä sitten turvavyön käytöstä valistava kummitus, värien ja varjojen muodostama illuusio tai pelkkä huijaus, väitettyä kummitusta esittävä kuva on kutkuttanut internetin käyttäjien mielikuvitusta sosiaalisessa mediassa ja uutissivustoilla.

Autot Viihdeuutiset

Pitkät päällä turhaan ajavia pelotellaan tarrojen avulla

Monet kiinalaiset autoilijat ovat kyllästyneet ihmisiin, jotka ajavat heidän perässään pitkät valot päällä. Nyt jotkut kuljettajat ovat alkaneet vastaamaan pitkät päällä ajaville pelottavien tarrojen avulla.

Kiinalaisissa verkkokaupoissa myydään autojen takaikkunoihin kiinnitettäviä, pimeässä hohtavia tarroja. Kun pitkät ajovalot osuvat tarralla peitettyyn takaikkunaan, ilmestyy siihen kummitusten ja vampyyrien kuvia. Joissain tarroissa viesti on tosin selvempi, sillä esimerkiksi Taobao-verkkokaupassa myydään tarroja joissa takana ajavaa kehotetaan laittamaan ”v*tun pitkät valonsa” pois.

Mashable-sivuston mukaan paikalliset viranomaiset eivät ole innoissaan säikyttelyyn tähtäävistä tarroista, sillä niiden pelätään johtavan liikenneonnettomuuksiin. Shandongin maakunnassa poliisit ovat alkaneet jopa sakottamaan takaikkunaansa pelottavan tarran liimanneita kuljettajia. Pekingissä tarrojen liimaaminen ei ole kiellettyä, mutta kuljettaja saattaa joutua niiden käytöstä vastuuseen onnettomuuden tapauksessa.

Taobao
Taobao
Taobao
Taobao
Viihdeuutiset

Elämä kuin kummituselokuvasta! Lapset keskustelevat henkien kanssa

Kuudes aisti -elokuvassa nähtiin Bruce Willisin aisaparina Haley Joel Osmentin näyttelemä yhdeksänvuotias poika, joka pystyy puhumaan kuolleille. ”Näen kuolleita ihmisiä” on eräs elokuvan kuuluisimmista vuorosanoista. Joskus oikea elämä muistuttaa elokuvaa.

Nyt Britanniassa on tavattu perhe, jonka lapset kykenevät keskustelemaan henkien kanssa. Cheshiressä asuvat Jadon ja Lucy Billington ovat olleet pienestä pitäen psyykkisesti herkkiä, ja viime vuosina he ovat ystävystyneet yli kymmenen hengen kanssa.

Kymmenvuotias Jadon juttelee usein amerikkalaisen kummituspariskunnan ja Michael-nimisen enkelin kanssa. Kahdeksanvuotias Lucy taas on löytänyt kertomansa mukaan ystävän Rose-nimisen tytön hengestä. Lasten äidin Pam Billingtonin mukaan lapset puhuvat niin usein henkimaailman ystävistään, että heistä on tullut ikään kuin osa perhettä.

– Se alkoi muutama vuosi sitten, kun Jadon kertoi minulle nähneensä yöllä enkelin. Ajattelin sen olevan mielikuvitusta, mutta sitten Lucy kertoi myös asiasta ja aloin kuunnella. Se on lahja, ja sinulla joko on se tai ei. Se ei ole huijausta, minä todella uskon, että lapseni voivat puhua hengille, kertoi perheenäiti Daily Mirror -lehdelle.

Pam-äitikin on kokenut henkien läsnäolon kotonaan, kun he ovat koskeneet häntä. Ateistinainen ei kasvattanut lapsiaan uskomaan yliluonnolliseen. Perheen Daron-isä suhtautuu epäilevästi nuorimmaistensa kykyyn, sillä hänet kasvatettiin Jehovan todistajien perheessä. Hänen mukaansa lasten lahjan hyväksymiseen meni aikaa.