Paholainen pukeutuu Pradaan

Elokuvat · Stara.fi

Syksyn odotetuin komedia lienee Paholainen pukeutuu Pradaan, joka on saanut ainakin muotialalla paljon ennakkohehkutusta. Hehkutus ei tullut kuitenkaan aivan turhaan, sillä kyseessä on muotialaa mainiosti karrikoiva itseironinen elokuva.

Menestyksekkäästä toimittajan urasta haaveileva Andrea (Anne Hathaway) päättää hakea muotilehden päätoimittajan assistentin paikkaa, mutta hänen ulkoinen olemuksensa ei ole läheskään tarpeeksi muodikas kyseiseen paikkaan. Muiden ihmetykseksi hän kuitenkin saa paikan, jonka eteen monet olisivat antaneet vaikkapa oikean kätensä.

Uran alku sujuu heikosti, koska Andrea väheksyy muotialaa ja päätoimittaja (Meryl Streep) osoittautuu suorastaan hirveäksi esimieheksi. Pian Andrea päättää antautua muuttumisleikkiin, ja tyylittömästä hissukasta tulee yhdessä yössä Manoloilla kävelevä urakiituri. Hänen oma lähipiirinsä ja poikaystävänsä eivät ole kuitenkaan Andrean muuttumisesta mielissään.

Elokuva perustuu Lauren Weisbergerin kirjaan, jonka uskotaan puolestaan perustuvan tositapahtumiin. Weisberger on nimittäin toiminut vuoden ajan Vogue-muotilehden päätoimittajan assistenttina.

Muodista ja muotimaailmasta kiinnostuneelle elokuva tarjoaa herkullista katsottavaa upeiden muotiluomusten ja leffassa vilahtavien muotimaailman supernimien kautta. Leffan musiikkivalinnat ovat erittäin osuvia. David Frankel on ohjannut elokuvan vauhdikkaaksi muotivideoksi, joka tuo välillä mieleen musiikkivideon, mutta osaa myös tarpeen vaatiessa pysähtyä.

Pintaliidon lisäksi Paholainen pukeutuu Pradaan tarjoaa myös syvemmän merkityksen. Se pysäyttää katsojan ajattelemaan omaa suhdettaan työn ja läheisten välillä. Nyky-yhteiskunta velvoittaa usein epäinhimillisiin ponnistuksiin työuran eteen, mutta tärkein ihmisemme löytyy kuitenkin kotoa.

Genre: Draama/komedia (S)Ohjaaja: David FrankelPääosissa: Meryl Streep, Anne Hathaway, Adrian Grenier, Tracie Thomas, Simon Baker, Gisele Bundchen, Stanley TucciKesto: 1h 51min

Pisteet 3/5