Google osti YouTube -videopalvelun

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hakukoneyhtiö Google on ostanut nettimaailman kuumimman videopalvelun, YouTuben. Hakujätti maksoi pari vuotta sitten perustetusta verkkopalvelusta huimat 1,65 miljardia dollaria.

Yhdysvaltalaislähteiden mukaan YouTube oli haluttua tavaraa nettimarkkinoilla, ja sitä tavoitteli useampikin media-alan yritys. Googlelle se oli kuitenkin vain suupala, sillä yrityksellä on käteistä rahaa liiankin kanssa. Parhaillaan yritys painii Yhdysvaltojen viranomaisten kanssa siitä, onko rahaa niin paljon, että yritystä joututtaisiin verottamaan sijoitusrahastona.

YouTube on noussut alle kahdessa vuodessa maailman suurimpien medioiden joukkoon. Jo viime keväänä sen kerrottiin ohittaneen jopa maailmanlaajuisen musiikkikanava MTV:n. YouTube on nostanut jo oikeita tähtiäkin, kun esimerkiksi Brookers päätyi sitä kautta televisioon.

YouTuben kauppa ei ole ainoa jättimäinen nettiin liittyvä yrityskauppa. Viime vuonna eBay osti nettipuheluita välittävän Skypen peräti 2,6 miljardilla dollarilla. Lisäksi mediamoguli Rupert Murdoch osti taannoin MySpace-verkkopalvelun 580 miljoonalla dollarilla.