Suomen paras yleisö haussa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lava-artisteille Suomen paras yleisö on luonnollisesti Suomen kovaäänisin yleisö. Siksi sit-down-koomikko Ulla Tapaninen ja virtuoottinen naiskvintetti Nasevat Kurtut kiertävät syksyllä Suomea suositulla Lava-ammuntaa II -esityksellä pitäen mukanaan desibelimittaria. Kiertueella etsitään Suomen kovaäänisintä yleisöä.

Turnee alkoi Kemissä 29. syyskuuta, ja ensimmäisessä esityksessä tehtiin myös mojova desibeliennätys 104,8 dB, jota ei vielä tähän mennessä ole onnistuttu rikkomaan. Äänekäs yleisö saa syksyn mittaan mahdollisuuden haastaa lukemat esimerkiksi Helsingissä, Kuusankoskella ja vaikkapa Oulussa.

Tieteellisen tarkat mittaukset tapahtuvat aina samalla mittarilla, samassa kohtaa esitystä, jolloin yleisö huutaa tiettyä ”mantraa” Tapanisen johdolla. Kilpailu on voimassa vuoden loppuun saakka ja paras yleisö palkitaan. Kisapaikat ja -ajat löytyvät osoitteesta www.nasevatkurtut.net.

Vuonna 2000 alkunsa saanut kokoonpano Ulla Tapaninen ja Nasevat Kurtut juhlistivat yhteistä 150-vuotistaiteilijajuhlaansa loppuunmyydyllä kesäkiertueella. Syksyn kiertueen jälkeen suunnitelmissa on ilahduttaa yleisöä live-esitysten lisäksi myös levyllä.