Apulannan seuraava albumi hahmottuu

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kotimainen rocksuosikki Apulanta on nimennyt 7. helmikuuta kauppoihin ilmestyvän albuminsa. Levyn nimeksi on tulossa Eikä vielä ole edes ilta, ja siltä lohkaistaan Koneeseen kadonnut -single 29. marraskuuta.

Tällä hetkellä levyn kappaleista seitsemän on valmiina. Levynteko jatkuu lokakuun lopussa, kun yhtye palaa studioon. Levyn loppuhiominen on tarkoitus saada päätökseen vuoden vaihteeseen mennessä. Helppo projekti uuden albumin tekeminen ei ole yhtyeelle ollut, vaikka nyt tilanne näyttääkin jo hyvältä.

– Alkuunsahan, siis maaliskuussa, koko levynteko sai mahdollisimman huonon lähdön. Meillä oli vahva visio siitä, miltä levyn pitäisi kuulostaa, mutta kun pari biisiä oli toteutettu sillä lähestymistavalla, alkoi tuntua kasvavaa epävarmuutta. Lopulta tilanne ajautui siihen pisteeseen, että kaikki siihen saakka tehty työ räjäytettiin ja aloitettiin alusta, Toni Wirtanen kertoo yhtyeen verkkosivuilla.

Koneeseen kadonnut -single valmistui pari viikkoa sitten, ja singlen nimen keksiminen tuotti yhtyeelle normaalia enemmän päänvaivaa.

– Perinteinen tapahan on laittaa nimeksi kertosäkeen 1-3 ensimmäistä tai viimeistä sanaa, mutta jotenkin se menetelmä ei minusta istu tähän. Gaaaaa. Kello käy ja täällä vaan mietitään, Wirtanen kirjoitti.

Uudella Apis-levyllä kuullaan aiempaa enemmän pianosoundia, kun jousisoittimet on tältä erää päätetty unohtaa.

– Viime aikoina olen innostunut tosi paljon pianon soundista, ja semmoinen oli pakko muiluttaa tuonne sekaan, vaikkei se olekaan mitenkään näkyvässä roolissa. Jotenkin siitä tulee hieno, ajaton säväys rokkiin. Alusta asti oli selvä päätös, että noihin jousimeininkeihin emme tällä levyllä lähde. Ne on nyt joksikin aikaa meidän kohdaltamme tehty.