Tampereen elokuvapyhättöä yritetään suojella adressilla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tampereen ydinkeskustassa sijaitseva Kinopalatsi on pohjoisen Euroopan kaunein elokuvateatteri. Museoviraston osittain suojelemaa tilaa muutetaan parhaillaan iltaravintolaksi, ja hanketta vastustetaan nyt adressin voimalla.

Adressin tekijät ovat myöhään liikkeellä, sillä elokuvateatteria remontoidaan jo ravintolakäyttöön, ja esimerkiksi tuolirivistöt on jo poistettu. Vastoin yleistä käsitystä museovirasto ei ole suojellut esimerkiksi teatterin tuoleja ja viistoa lattiaa. Virasto on kuitenkin jo aiemmin ilmoittanut vastustavansa Kinopalatsin muuttamista ravintolaksi, koska arvokas tila voi kärsiä peruuttamattomia vahinkoja.

Tamperelaiset yrittäjät perustivat vuonna 2002 yhdistyksen, jonka tarkoituksena oli perustaa Kinopalatsiin Suomirock Hall of Fame -museo. Arvokkaan museosisällön lisäksi tilassa olisi järjestetty myös konsertteja. Hanke kuitenkin kariutui taloyhtiön vastustettua wc-tilojen remonttia. Ilman niiden kunnostusta tilassa voida järjestää konsertteja.

– Taloyhtiö pelkäsi, että konsertit olisivat tuoneet mittavia meluhaittoja ja järjestyshäiriöitä, ja että kahvilatoiminnasta olisi aiheutunut hajuhaittoja. Tästä syystä he vastustivat wc-tilojen remonttia, jota ilman tilassa ei voida järjestää yleisötilaisuuksia, Suomirock Hall of Fame ry:n Jocka Träskbäck kertoo.

Vaikka nyt meneillään oleva suunnitelma ravintolakäytöstä kariutuisi, ei tilassa jatkossakaan voida järjestää yleisötilaisuuksia ilman remonttia, sillä Kinopalatsi ei nykyisellään täytä viranomaisten vaatimuksia. Viime vuosina tilassa on toiminut pieni Palatsiseurakunta, joka ilmoitti Suomirock Hall of Fame -projektin aikana olevansa kiinnostunut jopa ostamaan Kinopalatsin. Tuolloin hinta-arviot liikkuivat 3 – 4 miljoonan euron välillä.

Nyt perustettuun adressiin kerätään nimiä parin viikon ajan, minkä jälkeen se toimitetaan Tampereen kaupunginvaltuustolle vastausta varten. Adressi löytyy osoitteesta: www.adressit.com/kinopalatsi