Sinä, minä ja Dupree

Elokuvat · Stara.fi

Carl (Matt Dillon) ja Molly (Kate Hudson) ovat nuori aviopari, joka viettää mukavaa elämää idyllisellä amerikkalaisella omakotialueella. Carlin nousujohteinen ura on kuitenkin hieman ongelmissa, kun hänen pomonsa – Mollyn isä – haluaa torpedoida pariskunnan avio-onnen. Pian heidän elämäänsä astuu kolmas pyörä, kun Carlin lapsuudenystävä Dupree (Owen Wilson) tulee asumaan ”tilapäisesti” pariskunnan sohvalle.

Dupree on kodittomaksi jäänyt tyhjäntoimittaja, joka sekoittaa pariskunnan elämän totaalisesti. Tuloksena on esimerkiksi tulipalo ja aviokriisi. Lopulta jopa Carlin mielenterveys on vaakalaudalla.

Aivot narikkaan -osaston komediaelokuva ei pysty lunastamaan genrensä määritelmää komedian osalta, sillä elokuvan ennakkonäytöksessä ei kuultu lainkaan naurua tai edes hymistelyä. Dialogi on puuta heinää, eikä vitsejä – ainakaan hyviä sellaisia – ole saatu mukaan lainkaan. Käsikirjoittaja lienee napannut kuluneet punch linet vanhoista Hollywood-komedioista. Lopputuloksena on surkea komediayritelmä, jollaista ei pitäisi edes päästää valkokankaalle.

Elokuvan ainoa valopilkku on Kate Hudson, kun Owen Wilson ja Matt Dillon jäävät valovuosien päähän parhaista suorituksistaan. Elokuvaa voisi kuvailla parhaiten sanalla ”haukotus”. Leffa ei jätä minkäänlaista muistijälkeä, sillä elokuvan tapahtumat unohtaa jo ennen lopputekstien päättymistä.

Genre: Komedia (K11)Ohjaaja: Joe Russo & Anthony RussoPääosissa: Owen Wilson, Kate Hudson, Matt Dillon, Michael DouglasKesto: 1h 51minEnsi-ilta: 27.10.2006

Pisteet 1/5