The Guardian – Meripelastaja

Elokuvat · Stara.fi

Meripelastukseen pintapelastajan näkökulmasta pureutuva The Guardian – Meripelastaja kertoo meripelastuskouluun hakeutuvasta mestariuimari Jake Fisheristä ja hänen kouluttajastaan, legendaarisesta pintapelastaja Ben Randallista.

Randall jää ainoana henkiin onnettomuudessa, jossa hänen koko tiiminsä menehtyy kopterin pudotessa kesken pelastustehtävän. Pian hänet siirretään vastentahtoisesti kouluttamaan uusia pelastajia. Keltanokka Jake on päättänyt rikkoa kaikki kovamaineisen koulun ennätykset, ja Randall näkee hänessä mahdollisen seuraajansa.

Koulusta monien vaiheiden kautta valmistuva Jake päätyykin lopulta töihin palaavan Randallin tiimiin, mutta legendan paluu ei ole helppoa. He saavatkin pian huomata, että pelastajien motto ”Jotta toiset saisivat elää” onkin yllättävän totta. Myrskyävältä mereltä äärimmäisissä olosuhteissa ihmisiä pelastava ryhmä on vaarallisessa, mutta antoisassa ammatissa. Yksityiselämä vaatii kuitenkin veronsa, kun meri ja ura menevät ihmissuhteiden edelle.

Elokuva alkaa sopivasti parilla hieman uskottavuutta vievällä virheellä, kun vaarallinen myrsky laantuu sekunnin sadasosassa ja tankit tyhjänä lentävä pelastuskopteri räjähtää pudotessaan veteen. Muilta osin actionkohtaukset on toteutettu hyvin. Elokuvan eteenpäin vievänä voimana toimii todella karismaattinen Kevin Costner, joka osaa yhä pitää valkokangasta hallussaan. Ashton Kutcher on harvinainen näky vakavassa draamaroolissa, mutta mies onnistuu siinä ihan kelvollisesti.

The Guardian – Meripelastaja ei tarjoa suuria elämyksiä ja on selkeästi ylipitkä, mutta siitä huolimatta toimiva kokonaisuus.

Genre: Toiminta/draama (K11)Ohjaaja: Andrew DavisPääosissa: Kevin Costner, Ashton Kutcher, Neal McDonough, Brian Geraghty, Sela WardKesto: 2h 22minEnsi-ilta: 27.10.2006

Pisteet 3/5