M:i:III – Mission Impossible 3

DVD Elokuvat · Stara.fi

Tom Cruisen tähdittämä Mission Impossible -sarjan kolmas osa, toiselta nimeltään M:i:III, jatkaa tuttuun tapaan vauhdikkaalla linjalla. Television hittisarjoistaan tunnetun ohjaaja J.J. Abrahamsin esikoiselokuva onnistuu pitämään katsojan tiukasti penkissään, eikä anna juurikaan hengähdystaukoja. Abrahams on ”siviilissä” työstänyt esimerkiksi Lost ja Alias -sarjoja.

1960-luvun televisiosarjasta valkokankaalle siirretyn Mission Impossiblen kolmannessa osassa agentti Ethan Hunt (Tom Cruise) jäljittää salaperäistä Jäniksenkäpälää. Esine pitää löytää 48 tunnissa, tai Huntin tuore aviovaimo (Michelle Monaghan) pääsee hengestään rikollispäällikkö Owen Davianin (Philip Seymour Hoffman) käsissä. Lisäjännitystä antaa oman organisaation sisältä löytyvä roisto.

Tarinaltaan M:i:III on siis actionpätkien peruskamaa, mutta vauhtia löytyy keskimääräistä enemmän. Oscar-palkittu Hoffman toimii mainiosti rikollispäällikkönä ja Monaghan suoriutuu sivuroolissaan yllättävän hyvin. Yksityiselämänsä sekoilujen takia paljon negatiivista julkisuutta viime aikoina saanut Tom Cruise osoittaa olevansa yhä actiontähtien aatelia, ja tässä elokuvassa hän toimii myös tuottajana. Kaiken lisäksi mies hoitaa itse omat stunttinsa, joten tähti ei ole vielä himmenemässä.

Leffan erikoistehosteissa ei ole säästelty, joten näyttäviä räjähdyksiä riittää ja autoja ja lentovempeleitä tuhotaan kiitettävä määrä. Roolipuolella nähdään edellämainittujen lisäksi näyttelijä Jonathan Rhys Meyers Hawken tiimitoverina ja Laurence Fishburne IMF-järjestön johtajana. Elokuvan DVD:ltä kannattaa katsastaa Making Of -dokumentti, johon on panostettu hieman totuttua enemmän.

Pisteet 4/5