Borat

Elokuvat · Stara.fi

Koomikko Sacha Baron Cohen tunnetaan parhaiten Ali G -hahmonsa kautta, mutta nyt Alin ohi on nousemassa mainio kazakstanilainen reportteri Borat. Jo televisiossa suurta suosiota saanut Borat debytoi nyt valkokankaalla sellaisella sykkeellä, että heikompia hirvittää. Borat on kirkkaasti vuoden naurettavin elokuva!

Kotimaansa hallitus lähettää Boratin hakemaan oppia ”maailman parhaasta maasta”, eli Yhdysvalloista. Samalla elokuva antaa uuden näkökulman koko länsimaiseen elämäntapaan, kun leffa irvailee samanaikaisesti lukuisille tahoille, kuten esimerkiksi Yhdysvalloille, juutalaisille, kristityille ja homoille… Lista on loputon.

Amerikkalainen elämäntapa saa Boratin ymmällleen, ja Borat puolestaan koettelee amerikkalaisten hermoja oikein olan takaa. Suurin osa elokuvan kohtauksista lienee ennalta sovittuja, mutta mukana on selvästi myös paljon improvisaatiota. Sivuroolissa nähdään povipommi Pamela Anderson.

Ennakkonäytöksen yleisö suorastaan ulvoi naurusta, ja hieman yllättäen parhaat naurut sai hieman iäkkäämpi yleisö. Komedia-genressään Borat on mitä mainionta viihdettä, ja jos tämä elokuva ei naurata, kannattaa hakeutua hoitoon tai elokuvakriitikoksi… Chenquieh!

Genre: Komedia (K15)Ohjaaja: Larry CharlesPääosissa: Sacha Baron Cohen, Pamela AndersonKesto: 1h 25minEnsi-ilta: 2.11.2006

Pisteet 4/5