Juice Leskinen teki unohtumattoman uran artistina

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eilen Tampereella kuollut viihdetaiteilija Juice Leskinen teki artistina unohtumattoman uran. Suomalaisten mieliin hän jäi lukuisilla tutuilla hiteillään, jotka ovat yhä tänä päivänä tärkeä osa kotimaista viihdemusiikkia. Pauli Matti Juhani Leskisen tunnetuimpia kappaleita ovat esimerkiksi Syksyn sävel, Viidestoista yö, Sika, Marilyn ja Eesti.

Omien julkaisujensa lisäksi hän kirjoitti musiikkia kymmenille muille kotimaisille artisteille. Hänen artistiuransa alkoi 1970-luvun alussa, kun hän perusti Coitus Int -yhtyeen yhdessä Mikko Alatalon ja Harri Rinteen kanssa. Juicen viimeiseksi julkaisuksi jäi viime vuonna Mikko Alatalon kanssa julkaistu Juice & Mikko: Klassikoiden ilta -abumi. Laulunkirjoittajan roolin lisäksi Juice tunnettiin myös runoilijana, näytelmäkirjailijana ja pakinoitsijana.

Juankoskella 19. helmikuuta 1950 syntyneelle Leskiselle myönnettiin puolikas taiteilijaeläke tänä vuonna. Menestyksekkäällä urallaan Juice palkittiin Valtion säveltaidepalkinnolla, Juha Vainion sanoittajapalkinnolla, Vuoden runoilija -palkinnolla ja lisäksi Juice sai saanut näköispatsaan ja nimikkotorin Juankoskelle.

Juicen verkkosivuston mukaan hänen kaksi viimeistä keikkaansa Vantaalla peruttiin syyskuussa. Keikkakalenterin mukaan Juice esiintyi viimeisen kerran Kuopion Venesatamassa ja toiseksi viimeisen kerran Tampereen Keskustorilla. Juicen kotisivut avattiin elokuussa 2006, eli vain kolme kuukautta ennen tähden kuolemaa.

Alla näet musiikkivideon kappaleesta Mä lähden maalle, jonka Juice esittää yhdessä Mikko Alatalon kanssa.